Viki zase ukáže ...ehm, jak umí dřepkins

ČTK, gra
4. 12. 2006 15:00
Praha - Po pětadvaceti letech se vrátí hrdinové z filmu Sněženky a machři. Točit se začne na jaře, režisér se však ještě tají.
Foto: Aktuálně.cz

Scenáristé Ivo Pelant a Radek John už odevzdali první verzi scénáře a podle producenta Jaroslava Nietsche ze společnosti Starlite Films si musejí pospíšit. Natáčet by se mělo od 5. března v Peci pod Sněžkou.

V kinech se má snímek objevit prakticky pětadvacet let poté, co měl  -  tehdy v režii Karla Smyczka - premiéru. Slavnostní uvedení je stanoveno na 12. prosince 2007.

"Po úvodních rozepřích týkajících se autorských práv se vše zklidnilo a nalezli jsme společnou řeč. Režisérem ale karel Smyczek nebude, protože točí televizní seriál. Ohledně režie jednáme s jeho žákem Jiřím Strachem, s Petrem Niederlem, který dlouho žije v USA, a ještě s jedním tvůrcem, jehož jméno však nejsem oprávněn prozradit," řekl Nietsch.

Oslovil i Jiřího Vejdělka, o režii nových Sněženek a machrů měla prý zájem také Irena Pavlásková. Ta však právě finišuje se svým snímkem Bestiář, jehož je Nietsch rovněž producentem.

V příběhu by se měli objevit prakticky všichni protagonisté tehdejšího filmu - Jan Antonín Duchoslav jako Viki, Michal Suchánek, Radoslav Brzobohatý, Veronika Freimannová, Václav Kopta nebo Eva Jansen (tehdy Jeníčková).

Foto: Aktuálně.cz

Půjde o jejich sraz na horské chalupě po pětadvaceti letech. Přijedou i s dětmi a příběh tedy nabídne i vztahy mezi nimi.

Stejnojmenné knížky, která se na trhu objevila před rokem, se ale nový scénář nedrží. "Bylo tam hodně Johnovy investigativní novinařiny a bez té se film obejde. Rádi bychom využili flashbacků z původního filmu, což záleží na dohodě s fondem kinematografie jako majitelem práv," vysvětlil Nietsch.

Na rozdíl od původního snímku a kvůli časovým možnostem herců budou tentokrát interiérové scény vznikat v pražském ateliéru. "Nechceme komedii přirovnávat ke Snowboarďákům či Rafťákům. Už proto, že bychom chtěli zdůraznit, že klasické lyže do starého železa nepatří," dodal producent, který právě jedná o případné účasti TV Nova.

Koproducentem projektu se zhruba třicetimilionovým rozpočtem bude i akciová společnost RWE Transgas a Bioscop jako distributor.

 

Právě se děje

Další zprávy