VIDEO: Scorsese udělal z DiCapria dravce z Wall Street

Kultura Kultura
18. 6. 2013 16:46
Podívejte se na ukázku z filmu The Wolf of Wall Street
Leonardo DiCaprio
Leonardo DiCaprio | Foto: Aktuálně.cz

Video - Martin Scorsese už překročil sedmdesátku, to mu ale nebrání v neustálém překvapování publika. Režisér kultovních filmů jako Taxikář, Zuřící býk nebo Poslední pokušení Krista nám předloni dopřál poprvé ve své filmografii pohádku, a sice Huga a jeho velký objev. Ve svém dalším filmu opět přitvrdí.

The Wolf of Wall Street s Leonardem DiCapriem a Matthew McConaugheym v čele připomíná podle svého prvního traileru spíš tvorbu Olivera Stonea či Quentina Tarantina. Dravé hlášky, nebrání sebe sama vážně a nekorektní humor z něj prýští po celou dobu.

Příběh vypráví o bezstarostném byznysmenovi Jordanu Belfortovi, který vydělává tisíce dolarů každou minutu a dělá vše proto, aby v jejich rozhazování oproti této bilanci nezaostával. Ve scénáři Terence Wintera (např. účast na seriálu Rodina Sopránů) budeme moct jistě mezi řádky hledat kritičtější tón vztahující se k ekonomické krizi, upoutávka samotná se jím však rozhodně netrápí.

Traileru vévodí Leonardo DiCaprio, který přijal již třetí (po Nespoutaném Djangovi a Velkém Gatsbym) silně stylizovanou roli v řadě. Zdá se, že skončila doba, kdy se bývalý dívčí idol snažil především vymanit ze spárů Titaniku a objevoval se téměř výlučně v seriózních dramatech - nastal pro něj čas experimentování a větší hravosti.

Scorsese dokazuje, že se režisér může i ke stáru stále znovu pokoušet zaujímat publikum novými kousky. Doufejme, že zvládne i nekorektní komedii. Přesvědčíme se o tom 14. listopadu tohoto roku v našich kinech.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy