Vědec Šteindler natočí ´duchovní komedii´

gra
20. 6. 2007 13:00
Padesátiletý režisér bude poprvé i producentem
Foto: ČTK

Praha - Půjde o duchovní komedii a road movie naruby, říká o svém novém filmu režisér a producent. První klapka snímku O život padne v neděli.

"Obvykle v road movie vyjedou krásní mladí lidé z města do přírody nadechnout se svobody. V našem filmu sice také vyrazí mimo civilizaci, ale stane se jim tam nehoda, spíše lapálie, takže pod časovým tlakem spěchají zpět do města a příroda jim klade nejednu překážku," říká autor filmů Díky za každé nové ráno nebo naposledy Perníková věž.

Podle něj se romantický víkend zvolna změní v nechtěnou parodii akčního filmu, ve kterém jde sice "o život" - ale poněkud jinak. Ústřední dvojici hrdinů bude doprovázet jakási záhadná bytost a také duch zemřelého spoluobčana.

Proto po mnoha různých komediích nový žánr duchovní. Zatím "letní duchovní", ale možná i "zimní duchovní", pokud by peníze na natáčení dorazily pozdě.

"Lidstvo má pocit, že všechno ovládá a kontroluje, avšak příroda, respektive život, si cestu vždycky najde. Vše je relativní, v dnešním světě je těžké hledat, co je správné a co špatné," dodal režisér. Nejvíc se prý bojí natáčení, je to fáze, kterou má nejméně rád. Raději už sedí ve střižně.

Milan Šteidler si vyzkoušel roli učitele v novém snímku Tomáše Vorla Gympl
Milan Šteidler si vyzkoušel roli učitele v novém snímku Tomáše Vorla Gympl | Foto: Ondřej Besperát, Aktuálně.cz

Ještě předtím ho ale čeká malá role "režiséra pornofilmů". Do hlavních rolí obsadil Vojtěcha Kotka a slovenskou herečku Dorotu Nvotovou.

"Vojta Kotek hrál mého filmového syna v Rafťácích a poslouchal mě na slovo i mimo natáčení. Také proto jsem přesvědčen, že naše budoucí spolupráce půjde hladce," říká Šteindler, spolutvůrce divadla Sklep, nyní moderátor pořadu Clever a podle reklamy muž s dobrou erekcí.

"Drama to není. Můj hrdina je úplně jiný člověk než ti kluci předtím," dodává Kotek, kterého k popularitě vystřelily teenagerovské filmy režiséra Karla Janáka.

Scénář napsali Halina Pawlowská, Jiří Vejdělek a Jaroslav Pozzi. Své do něj vnesli i Marek Dobeš a Richard Malatinský. Na první verzi měl před dvěma lety podíl i Šteindler, který bude poprvé také producentem projektu s rozpočtem 29 milionů.

Snímek vznikne v produkci společnosti Fishstone Milana Šteindlera, Miloše Rybáčka a Lenky Blažkové za podpory fondu kinematografie a ve spolupráci s TV Nova. Koproducenty budou společnosti Istropolitana, UPP a Nev - Dama.

Další postavy ztvární Bob Klepl, Robert Nebřenský, Ivana Chýlková, Pavla Tomicová, Jaroslav Plesl a Irena Máchová. Vyloučena prý není ani herecká účast Haliny Pawlowské,  která se kdysi objevila v jejich společném filmu  Vrať se do hrobu.

Natáčet se bude v Praze a okolí až do 2. září. Do kin snímek uvede společnost Hollywood Classic Entertainment 7. února.

 

Právě se děje

Další zprávy