Večerníčkovský televizní tip na neděli

Irena Hejdová
19. 11. 2005 10:00
Praha - Nedělní večer na ČT2 zasvěcený Večerníčkovi je přesně to pravé pro všechny děti i věčné děti z řad jejich rodičů.

Letošní 40. výročí uvedení prvního večerníčkovského příběhu (byl jím Kluk a kometa režiséra Ludvíka Ráži za účasti Černého divadla a Štěpánky Haničincové) oslavuje Česká televize nejen uváděním stále nových večerníčkovských příběhů, ale třeba i právě probíhající výstavou v pražské vile Portheimka. Nedělní večer na téma Večerníček je další poctou pořadu, na kterém mnozí z nás vyrostli.

20.00 - Fenomén Večerníček

Večerníčkovský večer zahájí ve 20 hodin dokument Marii Procházkové Fenomén Večerníček. Provede nás večerníčkovským světem, představí hrdiny i jejich tvůrce ze slavných i méně slavných sérií, nabídne ukázky z Večerníčků i rozhovory s jejich tvůrci.

20.50 - Hvězdy Večerníčku

Večerníčkovský večer je samozřejmě nepředstavitelný bez ukázání toho nejlepšího, co tento cyklus vytvořil. V rámci pořadu Hvězdy Večerníčku uvede Miroslav Táborský několik nejslavnějších hrdinů jako je Rumcajs, Křemílek a Vochomůrka, Maxipes Fík, Káťa a Škubánek a Mach a Šebestová v příbězích Jak Rumcajs překejchal generála, Jak vezli na sáňkách vejce, Zrození Maxipsa Fíka, Strašidla přece nejsou, Páni tvorstva.

21.40 Maxipes Fík filmuje

Na závěr večerníčkovského večera se představí film Maxipes Fík filmuje, silvestrovský večerníček z roku 1975 pro dospělé. I uvedení tohoto poněkud netradičního večerníčku vzdává hold nejstaršímu českému televiznímu cyklu a jeho 40. výročí. Večerníček už je ve středním věku, stejně jako někteří z jeho prvních diváků, to mu ale nic neubírá na jeho oblíbenosti u malých i velkých diváků.

 

Právě se děje

Další zprávy