V druhém Hostelu bude vraždit Kňažko

Irena Hejdová Irena Hejdová
2. 12. 2006 15:00
Praha - V novém Hostelu se ještě nezabíjí a tvůrci už hlásí, že ho zprovozní potřetí. Točit se má opět v Praze a Bratislavě. Uvnitř: TRAILER
Hostel II: Lauren Germanová
Hostel II: Lauren Germanová | Foto: IMDb.com

Režisér Eli Roth, autor Hostelu, kterého se Američané bojí, Slováci ho nesnáší a Češi se mu smějí, právě dokončuje druhý díl svého hitu, který stál pět milionů dolarů a jen v americké distribuci vydělal desetkrát tolik.

Oproti prvnímu Hostelu byl proto rozpočet dvojky více než dvojnásobný. Je postavená na stejném principu jako Hostel: Mladí Američané vyrážejí do východní Evropy;  jen to v druhém dílu na místo tří mladíků - které pro zábavu zbavovali částí těla zbohatlíci - budou tři dívky.

Dívky ztvárněné americkými herečkami Lauren Germanovou, Bijou Phillipsovou and Heather Matarazzoou, studují v Římě lehkovážně podlehnou vábení exotické Češky, jež jim doporučí rozkošnou lázeňskou dovolenou v Bratislavě. A pak je potká...

"Kdybych prozradil přesně co, nebylo by se v kině čeho bát," říká český kameraman filmu Milan Chadima. Roth s ním natáčel v Praze, Bratislavě i na Islandu. Skončil v listopadu a do amerických kin by Hostel 2 měl přijít v dubnu.

Hostel II
Hostel II | Foto: IMDb.com

První Hostel, který je už k mání na DVD,  rozvířil na Slovensku vlnu kritiky za to, jak je tu země zobrazena. I proto Roth podle Variety do Hostelu II prozíravě obsadil bývalého slovenského ministra kultury, herce Milana Kňažka. Dále se ve filmu objeví Roman Janečka nebo Věra Jordánová. České hvězdy prvního dílu, jako byl třeba Jan Vlasák, ale chybějí.

Podle serveru Rotten Tomatoes by se režisér Eli Roth rád vrátil do Prahy ještě jednou, aby hostelovské téma završil třetím dílem, a rozšířil tak svůj překvapivý hit na trilogii. Ještě předtím ovšem plánuje dokončit snímek Cell, adaptaci románu Stephena Kinga.

"Mám pocit, že americký horor nějak vyměkl," řekl Roth začátkem listopadu Variety, když mluvil Hostelu a o svých vzorech, slavných hororech ze 70. let typu Čelisti, Shinning či Vymítač ďábla. "Chci ho znovu přivést k životu."

 

 

Právě se děje

Další zprávy