TV tipy: Show must go on

Irena Hejdová Irena Hejdová
26. 12. 2006 9:00
TV TIPY - Dva nedávné filmové trháky osvěží druhý svátek vánoční. Vánoční klid dnes už pomalu začíná nahrazovat blížící se flitrované silvestrovské veselí.

Doba ledová - ČT1 20.00

Doba ledová před čtyřmi lety lámala v kinech rekordy, neméně dobře se letos vedlo i jejímu pokračování Doba ledová 2 - Obleva.

Cestu prehistorických zvířat s lidským mládětem pustinou doby ledové obaluje příběh populární veverky, která pořád ne a ne dostat svůj vysněný oříšek. I tohle je už svého druhu klasika, která potěší děti i dospělé.

Moulin Rouge
Moulin Rouge | Foto: Aktuálně.cz

Moulin Rouge - 21.30 ČT1

To Moulin Rouge je přece jen spíš pro ty druhé. Postmoderní muzikál Baze Luhrmana z roku 2001 se odehrává o století dříve v Paříži. Ve slavném kabaretu Moulin Rouge, jehož hvězdou je krásná Satine čili Nicole Kidmanová a Ewan McGregor, se v téhle lovestory opravdu vytáhli.

Vše korunuje vynikající soundtrack a dva Oscary za výpravu a kostýmy. Velká zábava, divadlo na divadle i metafora popkultury konce 20. století, kde milenci komunikují skrze texty Beatles i Kiss a příslušně zvrhlý šéf celého toho tyjátru spolu s Queen zpívá, že Show must go on.

 

Právě se děje

Další zprávy