TV tipy: Sharon Stoneová znovu útočí

Irena Hejdová Irena Hejdová
27. 12. 2006 9:00
TV TIPY - Vánoční orgie pomalu končí a silvestrovské se ještě nerozjely. Takže je dnes ideální čas pro dobré i lepší filmy.
Skřivánci na niti
Skřivánci na niti | Foto: Aktuálně.cz

Skřivánci na niti - Prima 14.50

Milostný příběh z kladenských oceláren, kde vedle sebe pracují političtí vězni a "kopečkářky", je jedním z nejlepších filmů Jiřího Menzela. Stejně jako jeho novinka Obsluhoval jsem anglického krále je adaptací díla Bohumila Hrabala. Excelují Václav Neckář, Rudolf Hrušínský i Vlastimil Brodský

Teorie létání - ČT2 20.00

Paul Greengrass na podzim uvedl do kin snímek Let číslo 93, syrovou paradokumentární rekonstrukci útoků z 11. září. Teorii létání natočil už v roce 1998 a přes podobnost názvů jde o romantickou komedii, v níž se v izolaci sbližují neúspěšný letec Richard a nevyléčitelně nemocná Jane. Tedy Kenneth Branagh a Helena Bonham Carterová.

Základní instinkt
Základní instinkt | Foto: TV Nova

Základní instinkt - 22.05 Nova

Po andělu Michaelovi a Fantomasovi nasazuje dnes Nova další , Sharon Stoneovou. Ikona filmých nemravností se letos se vrátila na plátna kin jako bezskrupulozní vražedkyně(?) a úspěšná spisovatelka Catherine Tramellová v Základním instinktu 2. V prvním Základním instinktu je ovšem o čtrnáct let mladší a po boku Michaela Douiglase jí to přece jen sluší víc než s botoxem napumpovaným tělem z dvojky.

 

Právě se děje

Další zprávy