TV tipy: Jak na medvědy i na rybu Wandu

Irena Hejdová Irena Hejdová
25. 12. 2006 9:00
TV TIPY - Pohádkové orgie ustupují, první svátek vánoční lze strávit s medvědy či s londýnským playboyem. Ze začátku ale pozor na inženýra Zachariáše!

Rumburak - Nova 8.50

Vorlíčkova pohádka z roku 1984 navazuje na úspěch čaroděje ze seriálu Arabela. Rumburak Jiřího Lábuse tu ze světa pohádek unikl do světa lidí a v nehostinné realitě musí přežívat v podobě krkavce. Život mu ztrpčuje zlotřilý inženýr Zachariáš, světlo do jeho života vnáší jen krasobruslařka Helenka.

Medvědi - ČT2 14.00

Není to dokument, ač tak na první pohled vypadá. Ale medvědi v tomhle filmu Jeana Jacquea Annauda opravdu hrají a vcelku zdařile kam se těch šest od Cibulky hrabe. Hlavním hrdinou je medvídě, které se po smrti matky samo protlouká světem, tedy krásnou přírodou britské Kolumbie. Lovci jsou ovšem nablízku...

ryba jménem wanda
ryba jménem wanda | Foto: Česká televize

Jak na věc - Nova 21.10

Romantická komedie bratří Weitzů o bohatém, svobodném, bezdětném a odpovídajícím způsobem zhýralém londýnském playboyi, kterého změní až setkání s  chlapcem Marcusem. Toho playboye naštěstí s potřebnou dávkou nadsázky hraje Hugh Grant, což tuhle komedii podle knihy Nicka Hornbyho řadí mezi vydařené kousky.

Ryba jménem Wanda - ČT1 23.55

Ztřeštěná americko-britská komedie z roku 1988 je přímo klasikou žánru i díky montypythonovským hercům Johnu Cleeseovi a Michaelu Palinovi či Jamie Lee Curtisové. S černým humorem a ve svižném tempu amerických akčních filmů vypráví příběh partičky potrhlých gangsterů, kteří si jdou kvůli společnému lupu diamantů za miliony liber po krku.

 

 

Právě se děje

Další zprávy