Třetí Mumie vyzve Indiana Jonese

mp
18. 4. 2007 11:00
Oba filmy budou o diváky bojovat příští rok

Los Angeles - Žák vyzve svého učitele. Mumie na konci devadesátých let rozvedla poetiku a styl Indiana Jonese, když filmaři podřídili úspěch filmu dokonalému napodobení osvědčených postupů z dobrodružství známého archelologa.

Na scénu uvedli bývalého vojáka Ricka, egyptoložkou Evelyn a jejího trochu potrhlého bratra. Společně se vydali do Egypta za pokladem faraonů, ale při pátrání ve ztraceném městě Hamunaptra oživili kněze Imhotepa stiženého strašlivou kletbou.

O dva roky později následovalo komerčně ještě úspěšnější pokračování Mumie se vrací. Manželská dvojice Rick a Evelyn se už s malým synkem Alexem vydávají znovu do Egypta dobývat další poklady. Ani tentokrát se ale nevyhnou setkání s pěkně agresivními egyptskými mrtvolami.

Foto: IMDb

První dva díly Mumie dohromady vydělaly po celém světě bezmála 850 milionů dolarů. Bylo tedy jen otázkou času, než se Hollywood rozhoupe ke třetímu pokračování. A pokud tvůrci dodrží plánovaný termín uvedení do kin, může dojít k pikantnímu souboji se čtvrtým pokračováním Indiana Jonese.

Obě populární adventury by se měly podle předpokladů divákům představit příští rok dokonce v rozmezí šesti týdnů. Jisté už teď je, že Mumie půjde do duelu oslabena. U natáčení bude chybět původní režisér Stephen Sommers i představitelka sličné egyptoložky Evelyn, Rachel Weiszová.

U Sommerse zvítězily pochybnosti nad zamýšleným pokračováním a anglická herečka, která se prosadila právě díky rolím v Mumii, dala trochu macešsky přednost jiným projektům.

Foto: archiv
  

Na nabídku znovu se postavit zafáčovaným přízrakům nicméně kývnul Brendan Fraser, který ztvárnil hlavní postavu dobrodruha Ricka O´Connela.

Třetí díl zavede dobrodružnou rodinku O´Connelových do Číny. Ve světě mrtvých na ně tentokrát čeká tamní císař v podání herce Jet Li, který se svou družinou prokletých plánuje ovládnout svět.

Mumie se do kin vrátí po sedmi letech, tentokrát pod režijní taktovkou Roba Cohena (Rychle a zběsile, xXx). Indiana Jones zažije ještě dramatičtější comeback: Harrison Ford coby neohrožený archeolog se na scénu vrátí po devatenácti letech.

 

Právě se děje

Další zprávy