Taková normální rodinka si vyšišlala 41 tisíc diváků

Irena Hejdová Irena Hejdová
23. 4. 2008 10:00
Žebříček českých kin střídá kvalita a rány mezi oči
Taková normální rodinka
Taková normální rodinka | Foto: Falcon

Praha - Při pohledu na žebříček dvaceti nejnavštěvovanějších filmů v českých kinech se už zase nelze ubránit úvahám nad stavem vkusu českého národa.

Tři uplynulé týdny válcovala žebříček komedie Bobule, v níž se Lukáš Langmajer a Kryštof Hádek vydali na pouť mezi moravskými vinicemi, luhy a háji. Nyní na první místo vystoupil ještě o něco těžší kalibr.

Taková normální rodinka Patrika Hartla přiživila svou pověst na populárním sitcomu, přidala trochu šišlání na zvířátka, strhávaných ubrusů a jedno těhotenství - a to vše zahustila sestavou oblíbených herců od Evy Holubové přes Jiřího Mádla, Ivanu Chýlkovou až po Vandu Hybnerovou.

Kryštof Hádek, Marián Roden a Lucie Benešová ve filmu Bobule
Kryštof Hádek, Marián Roden a Lucie Benešová ve filmu Bobule | Foto: Aktuálně.cz

Právě populární tváře v hlavních rolích nejspíš zajistily masivní úspěch v  kinech. Po prvním víkendu film vidělo 41 tisíc diváků, a utržil tak přes 5 milionů korun. Pro srovnání: Venkovský učitel Bohdana Slámy a Bařinovy Bobule měly po prvním víkendu čísla o něco nižší, Venkovský učitel 36 tisíc, Bobule 30 tisíc diváků.

Za Bobulemi je na třetím místě animovaný slon Horton, na čtvrtém místě právě Venkovský učitel. Na páté místo vyšplhala další novinka minulého týdne - podařený velkofilm Mongol.

Šesté patří ovšem opět filmovému dnu - vyfintěnému sci-fi béčku Soudný den. Nedosti na tom, v první dvacítce má suverénně nejvyšší zisk film Asterix a Olympijské hry. Tupá komedie, v níž si dobré jméno przní Gerard Depardieu nebo Alain Delon, se v žebříčku drží už 12 týdnů s ohromujícím ziskem 29 milionů korun a 260 tisíc diváků. Aktuálně je na 13. pozici.

Foto: Negativ/Martin Špelda

Druhý nejvyšší výsledek v první dvacítce patří velkému dítěti české kinematografie Zdeňku Troškovi a jeho Nejkrásnější hádance, která je na 10. místě - s celkovým ziskem 17 milionů korun a 170 tisíc diváků. Bobule se rychle dotahují se 161 tisíci, za nimi je se 125 tisíci diváků Venkovský učitel.

Obdivovat lze zisk Občana Havla - nejúspěšnější dokument v českých kinech  se stále drží v první dvacítce, aktuálně je na 18. místě.  Vidělo ho už 117 tisíc diváků a vydělal 13 milionů korun. Za ním ovšem následuje další rána mezi oči - 104 tisíc diváků, kteří už zavítali na hiphopovou romanci Let´s Dance 2.

 

Právě se děje

Další zprávy