Stárnoucí sexbomby a stárnoucí dobrodruh uhráli remízu

Irena Hejdová Irena Hejdová
10. 6. 2008 11:00
Dva aktuální zámořské hity se utkaly v českých kinech
Film Sex ve městě
Film Sex ve městě | Foto: Aktuálně.cz

Praha - První víkend fotbalového Eura ani slunečné počasí neodlákalo kinům zdaleka tolik diváků, kolik by se dalo čekat - což ovšem znamená jen setrvale slabší výsledky.

Do kina podle Unie filmových distributorů zamířili muži, ženy i ctitelé českých filmů, přičemž víkend přilákal skoro stejné množství diváků na dva aktuální zámořské hity.

Zatímco Sex ve městě svedl nejspíš především ženy milující televizní předlohu, na Indiana Jonese a Království křišťálové lebky zamířili hlavně větší či menší muži, aby zjistili, kolik šedých vlasů přibylo Harrisonu Fordovi od Dobyvatelů ztracené archy.

U Sexu ve městě se lze zase zaměřit na to, kolik podkožního tuku (nezáměrně) i podkožních implantátů (záměrně) do sebe dokázalo spolu s injekcemi vpravit od minula ústřední kvarteto hereček v čele s už poněkud "přerostlou" poslední svobodnou ženou z New Yorku Carrie Bradshawovou. A následně si s nimi stejně padnout do náručí.

Foto: Aktuálně.cz

O prvním víkendu si to smíření prožilo 19557 divaček, což na start filmu podle seriálu oblíbeného i v Česku není žádný zázrak. Na Harrisona Forda se zaměřilo 19779 diváků. Indy má ale náskok: v kinech se drží už tři týdny, takže už má celkem na kontě úctyhodných 138 tisíc diváků a téměř osmnáctimilionové tržby.

Druhou novinkou minulého týdne po Sexu ve městě byla česká hořká komedie František je děvkař. Tady se konfrontace mezi muži a ženami odehrávala spíš na plátně. Na Josefa Poláška v roli muže, kterému ženy obrátí život vzhůru nohama, zamířilo téměř 14 tisíc diváků. Ve světle konkurence ze zámoří i ostatních českých filmů to je slušný výsledek.

Debutující Jan Prušinovský s Františkem porazil i kolegu Jana Hřebejka, u kterého se přitom vyučil - režijní zkušenosti sbíral i jako režisérův asistent režie na Medvídkovi.

Hřebejkova nová, mariášová komedie U mě dobrý už je v kinech čtyři týdny, o víkendu jí přibylo necelých devět tisíc diváků, celkem tak už film vidělo 105 tisíc diváků.

František je děvkař
František je děvkař | Foto: 4press

Za sestavou průměrných amerických kousků - hazardním Oko bere, romantickým Mejdanem v Las Vegas a hororovou Smrtí on-line - pak společně válčí další dvě české komedie.

Taková normální rodinka se drží v žebříčku už 8 týdnů, Bobule 11 týdnů. O víkendu ale filmy přitáhly jen 1826, respektive 1542 diváků. Celkové zisky jsou přesvědčivější bez ohledu na reakce kritiků.

Filmová verze oblíbeného komediálního sitcomu - ze kterého si ale vzala jen název - má na kontě celkem 158 tisíc diváků, vinařská komedie dokonce 258 tisíc diváků; což z ní činí asi nejúspěšnější český film první poloviny roku 2008.

Za Bobulemi je třetí novinka minulého týdne, zábavná a originální pohádka Penelope s Christinou Ricci. Dva kvalitní české tituly jsou až v druhé desítce tabulky - jedenáctí jsou Zelenkovi Karamazovi s celkovým ziskem 37 tisíc diváků, osmnáctý Venkovský učitel, který se v žebříčku drží už 12 týdnů s celkovým ziskem 158 tisíc diváků.

 

Právě se děje

Další zprávy