Prima: Pravidelná dávka emocí nedojde

Jitka Gráfová
21. 12. 2006 11:30
Praha - Rodinná pouta končí kvůli soudním sporům. Prima tvrdí, že od ledna je vystřídá nový seriál. Zaznívají však hlasy, že se jen změní jméno.
Foto: Aktuálně.cz

V úterý v podvečer Prima oznámila, že vysílání třetí řady Rodinných pout ukončí. První dvě řady vyrobila společnost Pro TV, třetí však Prima zadala firmě Etamp. To se Pro TV nelíbilo, a tak požádala soud o předběžné opatření, kterým by výrobu zakázal - a soud jí vyhověl.

"Nový seriál bude vysílán dvakrát týdně, vždy v úterý a ve čtvrtek, v časech, které byly obvyklé pro Rodinná pouta," naznačila řešení mluvčí televize Prima Jana Malíková.

Názory, že seriál Kateřiny a Jitky Bártů zůstane pod jiným jménem a s úpravami, nekomentuje. Jen říká, že Prima pracuje na tom, aby televizní diváci o své oblíbené herce a atmosféru, na kterou byli v tomto čase zvyklí, nepřišli.

Infobox

ČTĚTE TAKÉ:

"Diváci se setkají s herci, které již znají a mají je rádi. Čekají na ně nové zápletky, nové příběhy i postavy, vedle známých tváří se objeví nové," dodává.

Natáčení dalších dílů Rodinných zatím stojí.

Jak se bude nový nebo "nový" seriál jmenovat a kdy případně začne natáčení, televize Prima tají. "Vše je v procesu a velmi živé," dodala pro Showbizz.cz mluvčí Malíková. Podle zdrojů z televize, které si nepřejí být jmenovány, je jednou z variant názvu Pravidelná dávka emocí - podle dosavadního podtitulu.

"Změna názvu není ideálním řešením," reaguje na možnou variantu pro Showbizz.cz producent Pro TV Jan Novotný, který je nyní v Kalifornii. Právníci se v názoru, zda je takový postup napadnutelný, liší.

Foto: Aktuálně.cz


V úterý v podvečer Prima TV oficiálně sdělila, že seriál Rodinná pouta končí. Proti soudnímu rozhodnutí, které považuje za neoprávněné, se bude ale bránit.

"Byly porušeny závazky, které byly uzavřeny mezi námi a Primou a mezi námi a scenáristkami," říká Novotný k důvodům, proč požádali soud o vydání předběžného opatření. Tvrdí, že podle smlouvy nebudou autorky dělat seriál bez něho a on bez nich - a že o nápravu žádá už od léta.

Poslední díl Rodinných pout se na obrazovkách Primy objeví ve čtvrtek 28. prosince; do té doby jsou na programu ještě tři díly. Pokud je ovšem televize odvysílá, může jí hrozit pokuta - ta je však podle některých zdrojů ve srovnání s finančními ztrátami, které by přineslo okamžité zastavení, menším zlem.

 

Právě se děje

Další zprávy