Pojďte se mnou, vyzval nás na svém webu Tom Cruise

Irena Hejdová Irena Hejdová
3. 6. 2008 13:40
Herec vstupuje na internet, aby si vylepšil image
Tom Cruise.
Tom Cruise. | Foto: Reuters

Los Angeles - Tom Cruise scientolog a pojídač placenty už je ve světě internetu známý víc, než by si přál. Tom Cruise herec se mu rozhodl konkurovat a založil si stránky www.tomcruise.com.

Osobní stránky má řada hollywoodských hvězd a ta Cruisova přichází trochu pozdě, zato má k ní mnohem větší důvod.  Cruise je jedním z největších miláčků potměšilých internetových fanoušků.

Populárních je hned několik videí s jeho osobou - třeba to, v němž v červnu 2005 skáče po pohovce v pořadu Oprah Winfreyové a vyznává lásku své Katie Holmesové. Právě tenhle záznam odstartoval pochybnou Cruisovu mediální etapu; i na něj naráží nová stránka, která nabízí i nový rozhovor hollywoodské megastar s Winfreyovou.

Populární se na webu stala i letošní videa, na nichž Cruise zapáleně hovoří o své scientologické víře; už se stala i objektem řady vděčných parodií.

Foto: Reuters

Není tedy nic neobvyklé, že se Cruise snaží negativní, nebo spíš už posměšný obraz své osoby zvrátit. Na to ale stránka působí až moc standardně, nabízí obvyklé odkazy a rubriky jako jeho ohromující životopis nebo úchvatné fotografie, ale i rubriku „vzkaz od Toma".

„Udělal jsem tuhle stránku, abych vám poděkoval, že se mnou jdete po cestě a abych vás pozval, abyste se mnou nadále objevovali, co budoucnost přinese," říká tu ve svém obvyklém vzletném stylu.

Novou webovou stránkou Cruise uctil 25 let od Riskantního podniku - prvního filmu, v němž se objevil a který z něj udělal hvězdu. Na stránce je ostatně i video, které se ohlíží za jeho dlouhou kariérou.

„Doufám, že na téhle stránce s vámi budu sdílet legraci, jakou zažívám při natáčení - od práce na scénáři přes samotné natáčení až po okamžik, kdy sedíme v sále a světla se zhasínají," napsal Cruise.

Pokud by opravdu svou stránku využíval tímto směrem, mohl by to být nicméně zajímavý pohled na to, jak natáčí filmy někdejší hvězda snažící se o návrat na výsluní..

V nejbližší době by se Cruise měl objevit na plátně ve snímku Valkyrie, který natáčel v sousedním Německu se svou obchodní partnerkou Paulou Wagnerovou i jako producent. Premiéra byla ovšem nedávno odložena o čtyři týdny na 13. února 2009 - což mnozí vidí jako špatné znamení.

S velkým napětím se čeká i na Cruisovo cameo v komedii Bena Stillera Tropic Thunder. A přestože se v roce 2006 rozešel ve zlém se studiem Paramount, kterému vadily jeho mediální výstřelky,  je prý ve hře o roli v dalším dílu Mission: Impossible.

 

Právě se děje

Další zprávy