Piráti z Karibiku našli nový poklad. DVD

mor
29. 11. 2006 12:30
Londýn - Druhý díl Pirátů z Karibiku přepisuje historické tabulky, i když se už stáhl z kin. DVD s Truhlou mrtvého muže vzalo obchody útokem. UVNITŘ: FOTOGALERIE

DVD s filmem Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže se jen během prvního týdne prodalo 1.5 milionu kusů. Což Pirátům v Británii zařídilo lichotivou pozici nejrychleji prodávaného DVD všech dob.

Společnost Walt Disney doufá, že prodej druhého pokračování Pirátů by se ještě před Vánoci mohl dostat na rekordní 3 miliony.

Ruce si mnou nejen šéfové Disneyho, ale také výrobci DVD. Mexická firma, která disky s druhým dílem Pirátů vyrábí, obdržela v minulých dnech urgentní objednávku na další milion kusů. Poptávka po filmu totiž ještě stoupne, až DVD vstoupí 5. prosince na americký trh.

Na Mikuláše se DVD s druhým dílem Pirátů objeví v českých půjčovnách, o týden později i v obchodech. Mezi bonusovými materiály nebudou chybět ani komentáře autorů nebo přebrepty a nepovedené záběry.

Co se celosvětových tržeb z prodeje DVD týče, před Piráty z Karibiku zůstává už pouze jediný konkurent Titanic s Leonardem DiCapriem. Toho se po jeho uvedení na trh prodalo ve stejné době zhruba 2 miliony kusů.

Film Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže měl světovou premiéru 3. července ve Velké británii a snímek režiséra Gora Verbinskiho s Johnem Deppem, Orlando Boomem a Keirou Knightley v hlavních rolích dosud vydělal 1,06 miliardy dolarů.

Premiéra třetího pokračování nazvaného Piráti z Karibiku: Na konci světa je podle serveru IMDb.com předběžně stanovena na květen příštího roku.

 

Právě se děje

Další zprávy