Pel Mel: Z Keiry bude klon na orgány i Líza Doolitlová

Kamil Fila Kamil Fila
9. 3. 2009 9:10
Přehled zajímavostí z filmového průmyslu

Další souhrn zpráv ze zákulisí filmového průmyslu, které se nevešly do hlavního publikačního provozu.

Keira Knightley bude naklonována v nové sci-fi

Foto: Aktuálně.cz

Mladá královna historických kostýmních filmů (Piráti z Karibiku, Pýcha a předsudek, Vévodkyně) si ve své příští roli odskočí do žánru sci-fi thrilleru, jehož zápletka se točí kolem klonování lidí. Vypráví o skupině postav, které jsou vychovávány ve speciálním internátu a nemají žádný kontakt s okolním světem. Postupně zjistí, že jsou pouhými klony pro lidi, jimž mají darovat své orgány.

Za projektem s názvem Never Let Me Go (Nenech mě nikdy odejít) stojí Alex Garland (Pláž, 28 dní poté, Sunshine) -  jenž scénář sepsal podle románu Kazua Ishigura Neopouštěj mě - a režisér Mark Romanek, který se dříve věnoval videoklipům (pro Madonnu, Michaela Jacksona, Red Hot Chilli Peppers či R.E.M) a debutoval thrillerem Expres foto v roce 2002. Natáčení začne už v dubnu v Londýně.

Danny Boyle čelí záplavě nabídek

Režisér Milionáře z chatrče - nečekaně osmioscarového nízkorozpočtového filmu, jehož celosvětové tržby právě přesáhly 200 milionů dolarů - si nyní může vybírat z přehršle projektů. Stačil již odmítnout režírovat remake korejského filmy Sympathy for Lady Vengeance (u nás běžel pod názvem Nebohá paní Pomsta). Rovněž se vyvléknul z velmi lukrativní nabídky natočit další díl Jamese Bonda.

Oscar 2009: Danny Boyle se soškou za režii Milionáře z chatrče. Nejúspěšnější film ceremoniálu získal celkem osm cen
Oscar 2009: Danny Boyle se soškou za režii Milionáře z chatrče. Nejúspěšnější film ceremoniálu získal celkem osm cen | Foto: Reuters

Jednání okolo přitom byla již slušně rozjetá. Producentka Barbara Broccoli o Boyla velmi stála a mnohá média přinesla „zaručené zprávy", že autor na nabídku kývnul. Nicméně Boylův umělecký agent trval na tom, že jeho klient nikdy nedělá filmy pouze pro peníze, ale musí se pro ně nadchnout.

Boyle nyní veškeré spekulace odvrátil otevřeným dopisem, v němž píše: „Vždy se u bondovek bavím, vždycky jsem se bavil a vždycky budu. Ale vůbec neplánuju žádnou z nich režírovat."

Naopak velmi reálně vypadá, že právě on se pustí do dlouho ohlašovaného remaku klasického muzikálu My Fair Lady a do hlavní role Lízy Dolittleové obsadí koho jiného než - Keiru Knighleyovou.

Joaquin Phoenix si stěžuje na „mediálního psychiatra"

Hvězda snímku Walk the Line se cítí poškozena výroky chicagského psychiatra Paula Dobranského, který v novinách komentoval poslední hercovy excesy větou: „Je s ním něco v nepořádku. A je to až někde za hranicí užívání drog. Jeho chování je sociálně nepřijatelné."

Phoenix nedávno oznámil, že končí s herectvím a bude se věnovat kariéře hiphopové hvězdy. Za tímto účelem si nechal narůst obří plnovous a začal se oblékat jako bezdomovec. V několika televizních pořadech mluvil zcela z cesty a při koncertu v Las Vegas nekontrolovaně padal do publika. Publicisté nyní spekulují, nakolik jde o skutečný úpadek a ztrátu soudnosti a nebo o geniální mystifikaci ve stylu Borata. Video ho zachycuje v Late Show na kanálu CBS.

O Phoenixově hudební dráze vzniká dokument, jeho image každopádně stihl parodovat komik Ben Stiller na udílení letošních Oscarů. Phoenixova tisková mluvčí Susan Patricola se ovšem pustila až do doktora Dobranského. Podle ní nikdy nemá komentovat, co mohlo údajně způsobit něčí chování, pokud dotyčný není jeho pacient.

Za nevhodné a nepřiměřené pak označila naopak chování doktora, který k Phoenixovi nemá žádný osobní vztah a neprováděl odborně jeho diagnózu. A nazvala Boranského „expertem užívajícím si svých 15 minut slávy".

Terrence Malick dokončuje fantaskní podobenství Strom života

Autor, který se od 70. let nadlouho odmlčel a pak se vrátil s meditativními velkofilmy Tenká červená linie a Nový svět, nyní dokončuje svůj pokud ne umělecky, tak mediálně nejambicióznější projekt. Podobenství o evoluci života jako celku i životě jednotlivých lidí vzniká jak v 35 mm formátu, tak formátu IMAX; hovoří se též ještě o třetí verzi, jež má být mixem obou.

Foto: Aktuálně.cz

Film obsahuje řadu speciálních efektů a počítačově generovaných obrazů. Zároveň v něm hrají špičkoví herci - Brad Pitt a Sean Penn. Děj je podle dosavadních nástinů nepopsatelný a půjde zjevně o dílo, které nebude v tradicích konvečního hollywoodského vyprávění. Základní děj se odehrává v 50. letech, kdy „lidstvo přišlo o nevinnost", ale většina zpráv se soustředí na výrobu scén s dinosaury…

Malick film původně zamýšlel natočit už v 70. letech; ale tehdy nakonec od realizace ustoupil, protože nebyla dostupná technologie, s níž by výsledek mohl být adekvátní jeho záměrům.

Ožívá další legenda 80. let: Nezvěstní v boji Chucka Norrise

Éra 80. let se navrací. Chystají se pokračování Krotitelů duchů, Policajta z Beverly Hills, Robocopa či animovaný film se Šíleným Maxem a také remaky - např. Nekonečného příběhu a Rudé Sonji. Sylvester Stallone navíc natáčí s dalšími akčními hvězdami 80. a 90. let akční film The Expandables. Mezi chybějícími jmény je ovšem příslovečný Chuck Norris.

Foto: Aktuálně.cz

Slávu jeho jména opět hodlá nepřímo oprášit remake jeho nejslavnější série Missing in Action (Nezvěstní v boji). Za přípravou stojí firma World Wrestling Entertainment, tudíž je zřejmé, že hlavní roli tentokrát bude hrát některý z populárních wrestlerů.

Film koprodukuje původní firma MGM, ale bude předem určen na DVD. Děj bude z Vietnamu přenesen do Íráku. O účasti samotného Norrise v nějaké otcovské mentorské roli kolují zatím jen dohady.

 

Právě se děje

Další zprávy