Pakárna: další pokus o český South Park

Irena Hejdová Irena Hejdová
7. 4. 2006 10:00
Televize - Seriál ostravského studia Pytlíkov  skončil minulou neděli. Ale už startuje další český pokus o Městečko South Park či Simpsonovy.

Jmenuje se Pakárna a s Pytlíkovem ho mnohé spojuje: má třináct částí, jeho hrdiny je partička teenagerů a vizuálně je opět velmi jednoduchý. První díl startuje na ČT1 tuto neděli v 18.40.

Hlavními hrdiny je čtveřice teenagerů: Intoš, Drsan, Synáček a Bohouš Mekota. Chodí do školy, kterou řídí ředitel Hnízdo - odborník vyslaný americkou Nadací pro podporu primitivních národů ve střední Evropě. Druhou dějovou linií je život rodiny Bohouše Mekoty:  nezaměstnaný Otec, hodná Máma a Dědeček, milovník starých časů.

Pakárna
Pakárna | Foto: Česká televize

Také složení partičky hrdinů nápadně připomíná South Park. Útředním hrdinou je Intoš: o všem četl, všechno (včetně sexu) zná teoreticky, nicméně nic nezažil. Dokáže zpaměti citovat Nietzscheho, ovšem jeho schopnosti se rapidně vypařují, jakmile se v okruhu deseti metrů objeví nějaká dívka.

Synáček je zas potomkem velkopodnikatele, po jehož vzoru opovrhuje prostým lidem, nicméně s kamarády se baví. Kdo by také chtěl být sám, že? Dalším do čtveřice je Drsan, který je ve své vojenské bundě nejdrsnější široko daleko, ale jen do chvíle, než se něco semele. Posledním členem partičky je Mekota, který skepticky pozoruje svět a svoje vyhlídky v něm.

Pakárna
Pakárna | Foto: Česká televize

Postavičky namluvili Bára Hrzánová (Drsan), Radek Holub (Mekota), Eva Holubová (máma), Bob Klepl (otec), Tomáš Matonoha (Intoš) či Jiří Krampol (ředitel Hnízdo).

Autory a režiséry seriálu jsou spisovatel Jakub Horák, David Šimák a Josef Viewegh; výtvarníkem pak Tomáš Vlasák. Píseň nazpívali Xavier Baumaxa a Lumír Hrma. Podle ČT je nový animovaný seriál "plný černého humoru a je určen mladým lidem ve věku 14 až 60 let".

  • Stránky seriálu ZDE.
 

Právě se děje

Další zprávy