Oscarový Scorsese spojí síly s Jaggerem

kul, Reuters
28. 2. 2007 15:15
Los Angeles - Ještě ani nestačila odejít kocovina z nedělního oscarového večírku a jeho hvězda, režisér Martin Scorsese, plánuje nový film The Long Play.
Foto: Reuters

Byl to Scorsese, kdo na 79. ročníku nejprestižnějších filmových cen porazil favorizované konkurenty Dreamgirls a Babel; jeho detektivka Skrytá identita si odnesla čtyři Oscary. Teď se režisér, jenž na podobné ocenění čekal už se snímky Zuřící býk, Mafiáni nebo Letec, dá dohromady s Mickem Jaggerem.

Natočí snímek The Long Play o dvou přátelích a jejich třicetileté kariéře v hudebním průmyslu. S nápadem na snímek prý přišel Jagger už před několika lety.

Mick Jagger na evropském turné skupiny Rolling Stones
Mick Jagger na evropském turné skupiny Rolling Stones | Foto: Reuters

Jak Scorsese, tak frontman Rolling Stones mají na co vzpomínat i navazovat: čtyřiašedesátiletý režisér a o rok mladší rocker už společně pracovali na celovečerním dokumentu o Rolling Stones, který bude uvedený letos na podzim.

Podrobnosti ani obsazení The Long Play ještě nejsou známé, jisté je místo Martina Scorseseho na režisérské stoličce, oscarový scenárista William Monahan (Skrytá identita, Království nebeské) sepíše příběh a Mick Jagger společně s obchodní partnerkou Victorií Pearmanovou budou producenty.

 

Právě se děje

Další zprávy