Nejlépe placeným hercem je Will Smith

kul
24. 7. 2008 20:05
Nejefektivnější je investice do Vince Vaughna
Foto: Falcon

New York - Na prvním místě seznamu nejlépe vydělávajících herců Hollywoodu, který každoročně sestavuje magazín Forbes, stanul Will Smith, který si od 1. června 2007 do 1. června 2008 přišel na 80 milionů dolarů.

Že je herec marketingovým tahounem, o tom netřeba pochybovat. Kritické přijetí filmů, za které své honoráře dostal, už tak jednoznačné nebylo. Nejvíc se z tohoto hlediska dařilo snímku Štěstí na dosah, kde se Smith snažil dokázat, že není jen ušatý stroj na vysmáté hlášky - za což byl dokonce nominován na Oscara.

Když se pak herec a jeho německý ovčák pohybovali v první půli filmu Já, legenda vylidněným New Yorkem plným zombií, bylo to ještě relativně v pořádku.

Johnny Depp ve filmu Sweeney Todd
Johnny Depp ve filmu Sweeney Todd | Foto: Aktuálně.cz

Ale následně se všechno zvrhlo v hollywoodský sci-fi film se všemi klišé, které k tomu patří. A konečně nejnovější Hancock o pobudovi-superhrdinovi, to je podle recenzí slátanina už od začátku. 

Ovšem dobře reklamně ošetřená, takže Smith předstihl i hlavní hvězdu trilogie Piráti z Karibiku Johnnyho Deppa, který se 72 miliony skončil na druhém místě. Kromě Jacka Sparrowa, kde se standardně šklebil, si připsal herec úspěch za roli krvavého holiče Sweeneyho Todda ve stejnojmenném Burtonově snímku.

O třetí příčku se s 55 miliony -  tedy poměrně výrazným rozdílem od prvních dvou míst dělí -  Eddie Murphy a Mike Myers. První za shodně pitomé filmy Norbit a Seznamte se s Davem, druhý za to, že namluvil zlobra Shreka a zahrál si Učitele lásky.

Eddie Murphy na setkání umělců nominovaných na Oscara v Beverly Hills
Eddie Murphy na setkání umělců nominovaných na Oscara v Beverly Hills | Foto: Reuters

O deset milionů méně si vydělal Leonardo DiCaprio, jenž s honoráři - kde převažuje suma za Krvavý diamant - uzavřel vítěznou pětici.

Bruce Willis skončil s 41 miliony na šestém místě. Těsně za ním se umístil Ben Stiler, osmý je Nicolas Cage. Top ten uzavírají Will Ferrell a Adam Sandler.

Jak ovšem poznamenává Forbes ve svém speciálním Entertainment All Stars vydání, nejlepší investicí v poměru cena výkon je Vince Vaughn: za každý dolar, který mu dáte, vám jich vydělá přesně 14,73.

Těsně za ním jsou ve výnosnosti Spider-Man Tobey Maguire (13.44)  a Julia Roberts (13.19). Smithova agenta asi nepotěší, že jeho svěřenec je v tomto klání až jedenadvacátý - za dolar jich vydělá pět a půl.

Foto: Reuters

V ženském žebříčku vede Cameron Diaz se sumou 50 milionů dolarů, druhá je pirátka na konci světa Keira Knightley - k 32 milionům připočtěme ještě peníze za to, že je tváří Chanelu.  Třetí je Jennifer Aniston za 27 milionů.

Žebříček mladých herců, takzvaných tweens, vede pár Daniel Radcliffe a Miley Cyrus. Představitelé Harryho Pottera a Hannah Montany si přišli každý na 25 milonů dolarů.

Další potterovští hrdinové Emma Watson a Rupert Grint si vydělali 5,5, resp. 5 milionů. A ta, která jim to všechno umožnila, spisovatelka J. K. Rowlinogvá, si jen za sledovaný rok přišla na 300 milionů dolarů.

Nepředstihla ji ani Oprah Winfrey, která loni našetřila 275 milionů.

 

 

Právě se děje

Další zprávy