Na prvním místě žebříčku kin pořád kvasí Bobule

Irena Hejdová Irena Hejdová
15. 4. 2008 17:30
Ani infantilní slon moravské vinaře neporazil
Kryštof Hádek, Marián Roden a Lucie Benešová ve filmu Bobule
Kryštof Hádek, Marián Roden a Lucie Benešová ve filmu Bobule | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Referendum o nárocích českého diváka skončilo: Bobule definitivně porazily Venkovského učitele, alespoň co se návštěvnosti v českých kinech týče.

Rozvernou komedii z moravských vinic s Kryštofem Hádkem a Terezou Voříškovou za uplynulý víkend vidělo 32 tisíc diváků, celkem už film debutujícího Tomáše Bařiny po třech týdnech v kinech vidělo 122 tisíc diváků a utržil přes 15 milionů korun.

Venkovský učitel Bohdana Slámy je v kině čtyři týdny, jeho víkendový zisk činí 10 tisíc diváků. Drama učitele, který na venkově najde (neopětovanou) lásku, tak už shlédlo dohromady 111 tisíc diváků, film utržil necelých 14 milionů.

Foto: Negativ/Martin Špelda

Venkovský učitel klesl aktuálně na třetí místo žebříčku tržeb Unie filmových distributorů. Druhé za Bobulemi obsadil animovaný Horton. Příhody infantilního slona, který se rozhodne zachránit svět človíčků ze smítka uchyceného na jetelovém kvítku, za první víkend přilákaly necelých 13 tisíc diváků, film utržil 1,5 milionu korun.

Na čtvrtém a pátém místě jsou další dvě novinky: béčkové, ale nablýskané postkatastrofické sci-fi Soudný den a detektivní drama Úhel pohledu. Šesté místo patří Jacku Nicholsonovi a Morganu Freemanovi s důchodcovskou komedií Než si pro nás přijde.

Za Kronikou rodu Spiderwicků na sedmém a 10 000 př. n. l. na osmém místě je další český film. Troškova Nejkrásnější hádanka se v žebříčku drží už osm týdnů, přilákala už celkem 166 tisíc diváků a vydělala přes 17 milionů korun.

Z českých filmů lze na třináctém místě nalézt ještě Michálkovo O rodičích a dětech s celkovým počtem 71 tisíc diváků a na šestnáctém Občana Havla - toho už shlédlo, na dokumentární film nevídaně, rekordních 114 tisíc diváků.

 

Právě se děje

Další zprávy