Lynch natáčí svůj nový film v Polsku

Irena Hejdová a ČTK
20. 1. 2006 17:30
Varšava - Slavný filmový režisér David Lynch natáčí v polské Lodži svůj nový film Inland Empire.

Inland Empire (Vnitřní říše) vypráví o ženě, která zmizela v kalifornských horách San Gabriel. "Je to záhadný příběh o ženě v nesnázích a to je asi tak všechno, co o tom filmu chci říct," prohlásil o svém chystaném projektu David Lynch v květnu pro časopis Variety.

Lynch, který právě slaví šedesátiny, natáčí svůj nový film na DV kameru, o které říká: "S DV technologií jsem začal při práci na svých webových stránkách a zamiloval jsem si ji. Poskytuje neuvěřitelnou svobodu a nejrůznější možnosti při natáčení i postprodukci."

V premiéře by mohli nový Lynchův film vidět už návštěvníci letošního festivalu v Cannes. Hlavní roli si zahraje Laura Dernová, známá z jeho filmů Modrý samet a Zběsilost v srdci. Krom Laury Dernové se ve filmu objeví Jeremy Irons (Lolita, Mise), ale i polští herci, například Krzysztof Majchrzak, držitel ocenění Polské filmové akademie za snímek Pornografie.

Lynch je jedním z nejzajímavějších režisérů současnosti díky filmům, jako jsou Modrý samet, Zběsilost v srdci či zatím poslední Mulholland Drive z roku 2001. Režíroval ale také kultovní seriál Městečko Twin Peaks či v kontextu své tvorby netradičně prostý a lidský Příběh Alvina Straighta. Každý nový film je jeho příznivci netrpělivě očekáván a ceněn pro tajuplnou atmosféru, interpretační neuchopitelnost a záhadnost a bizarní peripetie příběhu.

 

Právě se děje

Další zprávy