Krokodýli se poprvé představili publiku

Irena Hejdová
21. 12. 2005 11:00
Praha - Včera se v Biu Illusion poprvé představil nový film Marie Poledňákové Jak se krotí krokodýli.

Projekce se uskutečnila za přítomnosti autorů včetně samotné režisérky a první divácké reakce byly více než kladné. V převážně dětském publiku seděly i děti, které ve filmu hrály, jejich rodinní příslušníci a obyvatelé vesničky na Vysočině, kde se natáčela scéna vesnické poutě.

Film má několik dějových linií, z nichž nejdůležitější se odehrává během dětského pobytu na škole v přírodě, další linií je úsměvný příběh dědečka (Václav Postránecký) mezi třemi ženami (Eva Holubová, Bára Štěpánová a Jaroslava Kretschmerová. Ve filmu vystupují i známé osobnosti typu Dana Nekonečného, jejich účinkování je ale překvapivě samozřejmé a nepůsobí dojmem nepatřičnosti jako obsazování pseudocelebrit do komedií Zdeňka Trošky.

foto z filmu
foto z filmu | Foto: Falcon

Poledňáková je autorkou úspěšných českých rodinných komedií Jak vytrhnout velrybě stoličku, Jak dostat tatínka do polepšovny a S tebou mě baví svět. K filmu se vrací po delší odmlce a  výsledek její práce si pozornost a přízeň publika rozhodně zaslouží, v kontextu současné české komediální tvorby jde o jedno z mála děl, které má vkus, úroveň a humor nesklouzávající k lacinosti.

Komedie Jak se krotí krokodýli vstoupí do kin 12. ledna, trailer můžete shlédnout ZDE. Recenzi filmu přineseme v den premiéry.

 

Právě se děje

Další zprávy