K.I.T.T. vjíždí do celovečerního filmu

Reuters, jš
11. 5. 2006 13:00
Los Angeles - Mluvící auto K.I.T.T. se projede po velkém plátně. David Hasselhoff ho ale řídit nebude.

Příští rok se začne natáčet filmová adaptace populárního seriálu Knight Rider, kterou v letech 1982-1986 vysílala televize NBC.

Seriál si díky příjmu západních stanic získal své fanoušky i v tehdejším Československu. Mnozí si jistě vzpomenou na úvodní slova seriálu: "Er kommt... Ein Auto, ein Computer, ein Mann. Knight Rider."

Ti možná budou zklamaní z toho, že za volantem auta K.I.T.T. nebude sedět herec David Hassselhoff, který se podle vyjádření producentů objeví jen v cameo roli. O obsazení filmu zatím není rozhodnuto.

Foto: Aktuálně.cz

Na snímku se bude podílet duchovní otec seriálu Glen A. Larson, který sám přišel s návrhem na celovečerní film. Plánuje, že vznikne film s drsným humorem, který ale neodradí bývalé fanoušky seriálu ani jejich dnešní potomky.

Žánrově chce zůstat u sci-fi s westernovými klišé a úvodním hrdinou s menším týmem kolem sebe.

Děj filmu by měl být totožný s příběhem seriálu. V něm je policejní vyšetřovatel Michael Long zastřelen, ale o jeho přežití se postará prapodivný milionář Wilton Knight.

Pomocí plastické operace mu dá novou tvář, přejmenuje ho na Michaela Knighta a na pomoc v boji proti zločinu mu dá speciálně upravené auto s umělou inteligencí K.I.T.T.

Hned prvním případem je dopadení jeho vlastních vrahů, s každým dalším dílem seriálu přicházeli noví a noví padouši.

 

Právě se děje

Další zprávy