Kam jdou po hlavě filmoví teenageři

Irena Hejdová Irena Hejdová
6. 11. 2006 0:00
Premiéra - Teenagerské komedie obvykle míří k jiným orgánům než jejich nový zástupce - film Po hlavě do prdele.
Po hlavě do prdele - Petr Jákl (uprostřed)
Po hlavě do prdele - Petr Jákl (uprostřed) | Foto: Aktuálně.cz

Loni slavili úspěch Snowboarďáci, na jaře další souboj o teenagery v kinech nastartoval souboj filmů Panic je na nic, Experti a Rafťáci. Čerstvě je v kinech příbuzný Janákův Ro(c)k podvraťáků.

Po hlavě do prdele
Po hlavě do prdele | Foto: Aktuálně.cz

Na sklonku "roku teenagerských komedií" přichází do kin další taškařice. Heslo to nejlepší na konec platí, alespoň co se názvu týče. Od dob filmů Prci, prci, prcičky, Sexy ptáci a Holky to chtěj taky do kin nepřišel snímek, který by měl tak roztomilý titul jako Po hlavě do prdele Marcela Bystroně.

"O názvu jsme s producenty samozřejmě diskutovali," říká Jitka Pekárková z distribuční společnosti Bioscop. Film vystřídal mimo jiné tituly Big Sister a Snadné je žít, nakonec ale tvůrci sáhli po tom nejexplicitnějším. "Nakonec jsme se přiklonili k této verzi. Je natolik netradiční, že určitě každého upoutá."

Infobox
Autor fotografie: Falcon

Infobox

ČTĚTE O DALŠÍCH TEENAGERSKÝCH KOMEDIÍCH

"Jdi do klidu, stíhanej můžeš bejt až od patnácti," napovídá pak o ději distribuční slogan. Příběh tvoří tři linie ze života jedné obskurní rodinky.

Třináctiletý syn se zamiluje do stejně nezletilé spolužačky, jeho matka - kazatelka křesťanského sboru - se vášnivě zamiluje do osoby, které zachránila život, a otec-profesionální zabiják se pro změnu zakouká do atraktivní manželky skotského gangstera.

Vše vrcholí u štědrovečerní tabule. Tvůrci slibují i černý humor a řadu známých herců - ve filmu hrají Ondřej Vetchý, Veronika Žilková a Jiří Mádl, Nela Boudová či Jitka Ježková.

Po hlavě do prdele - Veronika Žilková a Jiří Mádl
Po hlavě do prdele - Veronika Žilková a Jiří Mádl | Foto: Aktuálně.cz

Bystroň se spojil i s několika mediálními obličeji. Čtyři písně pro film nazpíval SuperStar Petr Bende - ke slyšení jsou na jeho aktuálním albu. Bulvárem před časem proběhla informace, že ve filmu se mihne i exVyVolený Saša Nikitin v roli střelce.

Snímek byl původně naplánován do distribuce už dříve, ale došlo ke skluzu v natáčení. Po hlavě do prdele tak vstoupí do kin 23. listopadu v 17 kopiích.

Pro režiséra Marcela Bystroně je to už druhý režijní počin - po filmu Cabriolet, ve kterém v roce 2001 profesionální popelář Tobiáš Jirous zachraňoval z hlubin zoufalství krásnou dívku a jehož kvalitu hájil režisér i pěstmi.

Po hlavě do prdele - Deána
Po hlavě do prdele - Deána | Foto: Aktuálně.cz

Projektem, s nímž  je spojeno Bystroňovo jméno, bylo i Post Coitum. Bystroň film podle vlastního scénáře začal v roce 2004 natáčet v produkci Deány Jakubiskové; záhy ho ale na režisérské židličce vystřídal manžel producentky Juraj Jakubisko. S Bystroněm se podle některých zdrojů počítá jako s režisérem celovečerního filmu o majoru Zemanovi.

 

Právě se děje

Další zprávy