Jediná Bitevní loď ovládla Británii. Potopila i Titanic

Kultura Kultura
19. 4. 2012 11:43
Rihanna a Taylor Kitsch lákají na další z filmů o mimozemské invazi
Foto: Bontonfilm

Londýn - Patrně kvůli letní olympiádě jsou letos mnohé americké akční trháky uváděny nejprve za hranicemi USA. Týká se to mimo jiné i Bitevní lodi, sci-fi filmu režiséra Petera Berga, který adaptuje slavnou deskovou hru Lodě od společnosti Hasbro (zodpovědné i za kultovní produkty Transformers a G. I. Joe).

Několik let poté, co lidstvo vyslalo do vesmíru signál k potenciálně obyvatelné planetě, přistanou na Zemi mimozemské lodě, jimž se musí postavit námořnictvo Spojených států. V hlavní roli horkokrevného důstojníka Alexe Hoppera se objeví Taylor Kitsch, známý v poslední době jako titulní představitel propadáku John Carter. Obdobná smůla se však zatím Bitevní lodi vyhýbá - reklamu jí možná do značné míry udělala zpěvačka Rihanna, která se zde poprvé objevuje ve filmové roli, konkrétně coby ostrá dělostřelkyně Raikesová.

Světovou premiéru film zažil 3. dubna v Japonsku, ale na mezinárodních trzích se objevil až před týdnem, 11. dubna. Za první víkend dokázal ve Velké Británii vydělat 3,76 miliónů liber a zaujal první místo v žebříčku návštěvnosti. Na druhé místo tak odsunul jiný „námořní" film - Titanic 3D. Téma lodí v přehledu uzavírá animovaný film Piráti! na pátém místě.

USA si na film musejí počkat až do 18. května. Čeští diváci mohou snímek vidět od 19. dubna.

Spíš odmítavé kritické reakce rozhodně neodrazují Hasbro od dalších adaptací svých produktů. Kromě druhého dílu G. I. Joe a čtvrtých Transformerů se také chystají filmy podle hrací figurky Stretch Armstrong a Monopolů. Krom toho, sám Peter Berg přiznává, že má už nápady na pokračování Bitevní lodi.  

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy