Hvězda tlusté řecké svatby natáčí na Akropoli

gaz
14. 10. 2007 14:12
Štáb získal speciální povolení od archelologů
Nia Vardalos na tiskové konferenci v Athénách
Nia Vardalos na tiskové konferenci v Athénách | Foto: Reuters

Atény - Nia Vardalosová, scenáristka a představitelka titulní role ve filmu Moje tlustá řecká svatba z roku 2002, natáčí na athénské Akropoli.

Její nový snímek se jmenuje Můj život v ruinách (My Life in Ruins) a kromě ní se v něm objeví například Richard Dreyfuss nebo mladý řecký herec Alexis Georgoulis, informuje AP.

K natáčení romantické komedie mezi dramatickými kulisami slavného monumentu potřeboval štáb filmu speciální povolení od řeckých úřadů, které jinak proti komerčnímu využívání starověkých památek protestují.

Scénáři filmu, ve kterém kanadská herečka řeckého původu hraje turistickou průvodkyni, se však dostalo pochvaly za "historickou přesnost" a své požehnání dala filmu i svolaná komise archeologů.

Významná historická místa, na kterých se film natáčel, zahrnují i komplex v Delfách či antickou Olympii. Režisér Donald Petrie připustil, že scénář byl dopředu koncipován tak, aby k nim byly řecké úřady vstřícné.

"Pokud by obsahoval například paintballovou bitvu v antické Olympii, myslím, že by řekly ne. Největším omezením je nechat ta místa taková, jaká jsou. Nevozíme sem falešné sloupy."

Vardalosová se i tentokrát podílela na předloze. Její scenáristický debut Moje tlustá řecká svatba se stal překvapivým hitem letní sezóny roku 2002.

Nezávislý snímek s rozpočtem pět milionů dolarů jich na celém světě vydělal 369. Connie a Carla, další film, který Vardalosová napsala a ve kterém se rovněž objevila v hlavní roli, však u diváků propadl.

Můj život v ruinách je prvním velkým projektem podporovaným Helénskou filmovou komisí, která byla nedávno vytvořena, aby do Řecka nalákala zahraniční produkce.

Kromě Mého života v ruinách by se měl příští rok v kinech objevit i její film Pustina opic  - tady na režisérskou stoličku usedl Tom Hanks, který Řeckou svatbu produkoval.

 

Právě se děje

Další zprávy