Harry Potter jde do první světové války

Reuters, Hej
18. 9. 2006 14:01
Edinburgh - Představitel Harryho Pottera Daniel Radcliffe si příští rok zahraje mladého vojáka.
Foto: Aktuálně.cz

Objeví se v roli syna Rudyarda Kiplinga ve filmu Můj chlapec Jack (My Boy Jack). Drama z první světové války se bude vysílat příští rok na britské televizi ITV.

Snímek vypráví skutečný příběh o tom, jak Kipling, autor Knihy džunglí, používal svých politických konexí k tomu, aby svého syna Jacka dostal do britské armády, odkud předtím musel odejít ze zdravotních důvodů. Když poté padl v boji, začali matka s otcem pátrat po jeho těle. I když jejich snaha trvala roky, tělo Jacka nikdy nenašli.

Foto: Aktuálně.cz

Radcliffa podle jeho slov velmi dojal osud stovek z tisíců mladých mužů, kteří v zákopech první světové války přišli o život. Podle něj má příběh filmu vztah i k současnosti.

"Tématem první světové války jsem byl vždycky fascinován," říká teenagerská filmová hvězda, kterou dnes díky úspěchu série Harry Potter zná celý svět. "Je to velmi aktuální téma v době, kdy mladí muži opět obětují své životy ve jménu války."

Film vzniká podle hry spisovatele Davida Haiga, který se také objeví v roli spisovatele Kiplinga; natáčet se bude příští rok.

Radcliffe se příští rok objeví také v psychodramatu Equus Petera Shaffera, jehož znovuuvední chystá londýnský West End. A amozřejmě i v pátém potterovském filmu Harry Potter a Fénixův řád.

 

Právě se děje

Další zprávy