Fízlování Stasi si Američané odžijí sami

kul, Reuters
1. 3. 2007 10:30
Los Angeles - Film Životy těch druhých, který jako německý vyslanec bodoval na letošních Oscarech, bude znovu natočen v angličtině.

Podle Daily Variety takový nápad vyšel z hlavy producentů Boba a Harveyho Weinsteinových, bývalých šéfů studia Miramax Film, a filmařů Sydneyho Pollacka (Tři dny kondora, Tootsie, Vzpomínky na Afriku) a Anthonyho Minghelly (Anglický pacient, Návrat do Cold Mountain).

"Ten film máme tak rádi, že bychom s ním chtěli seznámit co nejvíc lidí," řekl Pollack. "Natáčení je ještě daleko, ale už teď děláme všechno, aby práce na remaku vyšla."

Volně přeloženo: příběh se nám v zásadě líbí, ale zámořští diváci neradi titulky a možná je v něm i moc nesrozumitelné reality.

Přečtěte si recenzi na film: Cesta za Stasi bez pelíškové nostalgie

Filmaři už prý spolupracují se scénáristou a režisérem Florianem Henckelem von Donnersmarckem, který si jako autor originálních Životů těch druhých v neděli odnesl Oscara za nejlepší neanglicky mluvený snímek. Zatím se ovšem neví, jak bude německý tvůrce do natáčení zapojený.

Foto: Reuters

Životy těch druhých vyprávějí o východním Německu osmdesátých let pohledem agenta Tajné policie Stasi, který začne pochybovat o své práci: v bohémském prostředí umělců má odposlouchávat divadelního dramatika Georga a jeho partnerku Christu-Marii.

Zjistí, že za sledováním páru je žárlivost ministra kultury, a tak ho začne bojkotovat - sám se ze vzorného socialistického bojovníka promění v protisocialistický živel.

 

Právě se děje

Další zprávy