Filmoví fanoušci třikrát potáhnou Prahou

Irena Hejdová Irena Hejdová
1. 7. 2008 9:55
Fresh Film Walk se přesunul do metropole

Praha - V Kolíně odstartovala na konci minulého týdne série filmových procházek Fresh Film Walk. Akce spjatá se srpnovým  Fresh Film Festem provádí diváky městem, které oživuje promítáním filmů na fasády budov. V úterý se akce přesouvá do metropole.

„Chceme zprostředkovat zcela jiné zážitky z městského prostoru, tak jak je to běžné v jiných evropských metropolích. Rozšiřujeme řady tvůrců, kteří vnášejí umění do městských ulic," říká ředitel přehlídky Martin Pošta.

V Kolíně byl během filmové procházky k vidění film Petra Nikla Mozartovo Requiem, Praha nabídne studentské filmy z minulých ročníků Fresh Film Festu. V Praze proběhnou celkem tři letní procházky.

První Fresh Film Walk startuje 1. července ve 22 hodin od Nové scény Národního divadla, dále povede do Ostrovní ulice a odtud na Kampu.

Promítat se bude na provozní budovu Nové scény ND, dále na stěnu mateřské školky v Ostrovní 11 a na hradební stěnu u Sovových mlýnů na Kampě.

„Na každé zastávce budou promítnuty cca 3 krátké filmy a na veřejnosti budou poprvé představeny znělky letošního festivalu," říkají pořadatelé. Diváci se prý mohou těšit na žánrově rozmanitou kolekci filmu - hrané, animované, experimentální i dokumentární studentské filmy z celého světa.

Další Fresh Film Walky Prahou se pak uskuteční 17. července a 5. srpna.  První prázdninový měsíc na Kampě budou k vidění studentské filmy, v srpnu pak u Prašné brány opět Niklovo Mozartovo requiem.

Fresh Film Walk by poté měl zamířit ještě do Brna či Olomouce, další města jsou v jednání.

Více informací o termínech, trasách a programu Fresh Film Walk naleznete na stránkách festivalu www.freshfilmfest.net

 

 

Právě se děje

Další zprávy