Festival otrlého diváka letos promění pražské kino Aero v epidemiologické centrum

Kultura Kultura, Festival otrlého diváka
3. 3. 2016 16:30
Nákaze, tématu 12. ročníku Festivalu otrlého diváka, budou diváci spolu s dramaturgy přehlídky čelit pomocí 17 nejpůsobivějších, nejsměšnějších, nejzapadlejších i nejbizarnějších filmů z kategorie hororů, extrémů, akčňáků, krváků, campů, béček, céček i péček. Hlavní část festivalu se odehraje od 8. do 13. března tradičně v žižkovském kině Aero. Festival pak v ozvěnách dorazí v pátek 18. března také do brněnského kina Scala.
Znělka 12. ročníku Festivalu otrleho divaka | Video: YouTube

Během šesti festivalových dnů nabídne přehlídka 17 filmů všemožných okrajových žánrů včetně jedné projekce tzv. naslepo. Za výběrem filmů i doprovodným programem stojí stálý dramaturgický tým Festivalu otrlého diváka ve složení David Čeněk, Jiří Flígl, Petr Šaroch a Antonín Tesař.

„I letos se pokusíme připravit co nejvstřícnější podmínky, abychom si společně s diváky i v tomto co do počtu tuctovém ročníku užili spoustu netuctové zábavy,“ přibližuje program David Čeněk.

„Výchozí platformou nám opět bude celé spektrum otrlosti od nesoudných akčňáků a blouznivých pop úletů přes povznášející art fart i vyprazdňující extrém po vypečené hororové novinky či uleželé klasiky z dějin evropské, exotické i pornografické kinematografie. O dodatečnou stimulaci se pak postará celková stylizace kina Aero, ale také osobité simultánní překlady, živý dabing, interaktivní projekce a případně i povzbuzováky na baru,“

Festival otrlého diváka zahájí v úterý 8. března ve 20:30 Skautský průvodce zombie apokalypsou od scenáristy, režiséra a producenta Christophera Landona, který stojí mimo jiné také za hororovou sérií Paranormal Activity.

 

Právě se děje

Další zprávy