Fanoušci Star Treku si točí nový díl

Jan Pomuk Štěpánek
29. 9. 2006 13:40
Londýn - Trekkies chystají padesátiminutovou epizodu, pro niž ulovili  pana Sulu. Od března bude zdarma ke stažení na internetu.
Foto: Aktuálně.cz

Ústřední postavou projektu je fanoušek Star Treku James Cawley, který podobné epizody natáčí už patnáctým rokem.

Teprve nyní se mu ale podařilo splnit si svůj sen, když získal do svého filmu skutečného herce ze Star Treku. Na jeho nabídku kývl Geroge Takei, slavný představitel postavy jménem Hikaru Sulu.

"Ocitnu se na cizí planetě a prožiji na ní třicet let, dokonce tam budu mít dítě. Pak se ale vrátím na loď Enterprise, kde mezitím uplynulo jen pár minut," nastiňuje Takei děj amatérského Star Treku a dodává:. "Vrátím se jako úplně jiný člověk a můj návrat bude klíčový pro další existenci Enterprise."

Role ostatních členů posádky raketoplánu si zahrají Cawleyho kamarádi a prestižní roli kapitána Kirka ztvární sám Cawley. Ten se jinak živí jako dvojník Elvise Presleyho, a asi to bude výnosné zaměstnání, protože financuje natáčení ze svého.

Foto: Aktuálně.cz

"Začalo to jen jako zábava, chtěli jsme si s kamarády zahrát Star Trek, teď je z toho něco obrovského. Všichni to berou smrtelně vážně," říká Cawley, který s angažováním George Takeie získal pozornost amerických médií.

Výsledek jeho nejnovějšího snažení bude na stránkách Star Trek New Voyages k vidění v březnu příštího roku. Tahle adresa ale stojí za návštěvu i dříve. V sekci Downloads si můžete prohlédnout některé starší díly, které Cawley se svými kamarády natočil.

Na stránky Star Trek New Voyages se podívejte ZDE

 

Právě se děje

Další zprávy