DiCaprio by si mohl zahrát v komedii mladého Lenina

pav
4. 8. 2008 15:00
Podle ruských tvůrců se mu neskutečně podobá
Foto: Reuters

Moskva/Praha - Hollywoodský herec Leonrado DiCaprio by si mohl do seznamu svých filmových kreací přiřadit i roli Vladimira Iljiče Lenina.

Jak informuje internetový server ruské veřejnoprávní televize Vesti.ru, tamní producenti nového filmu o vůdci světového proletariátu podle scénáře Alexandra Borodjanského se rozhodli nabídnout mu hlavní roli.

Podle scénáristy nejde jen o to, že je americký herec talentovaný, ale především o to, že si je s Leninem neskutečně podobný. "Srovnali jsme DiCapriovy fotografie s Leninem zamlada. Ta podoba je omračující, může tu roli hrát bez většího maskování," řekl Boroďanský.

"Je známo, že Leonardo DiCaprio má slovanské předky. Jeho předci z matčiny strany emigrovali z Ruska do Německa," dodává Natalia Zeminová z moskevského filmového festivalu.

Dio Caprio by prý masku ke ztvárnění V.I.Lenina nepotřeboval
Dio Caprio by prý masku ke ztvárnění V.I.Lenina nepotřeboval | Foto: Aktuálně.cz

Postoj amerického herce k případné nabídce zatím není znám; producenti chtějí teprve jednat s agenty hollywoodské hvězdy.

Pro DiCapria by to nebylo poprvé, co by ztvárnil historickou postavu prvořadého významu. Momentálně se totiž podílí na natáčení snímku režiséra Martina Scorseseho o 26. americkém prezidentovi Theodoru Rooseveltovi, kde hraje titulní roli. I v tomto případě má jít především o mladé formativní roky, kdy se Roosevelt teprve formoval v pozdějšího vůdce.

Film Leninův mozek je ovšem pojat jako černá sci-fi komedie. Snímek s rozpočtem asi 300 milionů korun má vyprávět o tom, jak se vědcům podaří naklonovat Lenina, který v roce 2024 rozpoutá ve Spojených státech novou socialistickou revoluci.

Rusové kupodivu nejsou pohoršeni. "Lenin se už dávno stal ikonou popkultury," říká předseda svazu tamních kritiků Andrej Plachov.

 

Právě se děje

Další zprávy