Čtvrtníček a Lábus oživí Rozmarné léto

Jitka Gráfová
31. 1. 2007 11:00
Praha - Petr Čtvrtníček se objeví jako tyran a majitel bufetu v nové české letní komedii Poslední plavky.
Foto: Aktuálně.cz

"Petr Čtvrtníček ztvární roli Jardy Kuchaře, který každé léto pronajímá svůj městský byt a odjíždí k jezeru léčit si vlastní mindráky na místních obyvatelích," uvedla mluvčí filmu Dana Voláková.

Zamíří k opuštěnému rybníku, kde provozuje ještě opuštěnější bufet.  Jeho "pravou rukou" je místní prosťáček Kamil Hošpes. Mezi hrstku štamgastů bufetu patří dvojice traktoristů Jirka s Péťou a Jardův zapřísáhlý nepřítel, fanatický rybář Pepa Vrtílek se svým psem Pepíkem.

Rozmarné letní dny jsou narušeny zjevením monstrsumce Lojzy, který sežere Vrtílkova psa. Jarda Kuchař v Lojzovi vidí šanci na regeneraci místního turistického ruchu. Povolává rybáře z celé republiky.

Foto: ČT

Postavu prosťáčka ztvární Josef Polášek. Tvůrci na tělo vymysleli i klíčovou roli pro Jiřího Lábuse, jenž ztvární rybáře amatéra. Puberťácký idol Jiří Mádl si pak zahraje jeho syna. Svéráznou roli bude mít i Rudolf Hrušínský st., který ve filmu představuje venkovského všekutila Pepu Vrtílka.

Podstatným členem komedie bude pětimetrový sumec jménem Lojza. "Bude existovat ve dvou podobách, v počítačové verzi 3D a také jako reálný model v životní velikosti, který bude řiditelný i ze břehu a uvnitř jeho makety bude prostor pro ukrytého potápěče," prozradila o další z postav Voláková.

Producentsky se o film stará Viktor Tauš. Režie se ujme Michal Krajňák. Na tvůrce nyní čeká další kolo castingů na ženské a vedlejší mužské role.

Natáčení odstartuje od poloviny června 2007 a potrvá měsíc, do kin bude film uveden na začátku listopadu.

 

Právě se děje

Další zprávy