Chcete zabít Váchovou? Bystroň to zařídí

ČTK, kul
12. 12. 2006 10:30
Praha - Nedávno Marcel Bystroň poslal své hrdiny do prdele. Protagonisty jeho nového hororu Zahradník mohu diváci poslat, kam chtějí.

Tím budou v kinech i prostřednictvím DVD přehrávačů rozhodovat, jakou dávku strachu si zvolí. Podle autora jde o vůbec první interaktivní horor na světě. Zájemci jej budou moci sledovat v 18 zemích na třech kontinentech.

"Člověk si může vybrat herecké obsazení, ale také stupeň brutality i dějové linie," vysvětluje Bystroň. Film má celkem 96 verzí, z toho 48 v češtině a stejný počet v angličtině. Objeví se v Německu, USA i Japonsku.

Děj se odehrává kolem skupiny mladých lidí. Z Prahy se takzvaná zlatá mládež vydá na lodi na party na Novou Živohošť u Slapské přehrady. Po divoké zábavě plné alkoholu se rozhodnou projet na jachtě a vykoupat se.

Když se jedna z dívek ztratí, začíná boj o přežití. Hrdinové se jeden po druhém ztrácejí a pátrání přináší další oběti. Na divákovi záleží, kdo přežije. Vrahem je ale pro všechny verze pověstný zahradník.

Saša Nikitin
Saša Nikitin | Foto: Aktuálně.cz

"Přišlo mi hodně vtipné udělat tajemnou postavu zahradníka, který je už v názvu, a každý ví, že vrahem je zahradník. Baví mě si s tím žánrem trochu hrát. Nemyslím to úplně vážně," řekl Bystroň, který je také autorem scénáře.

Film je podle režiséra určen "skupině dévédéčkových maniaků". Do rolí obsadil také neprofesionální herce, kteří se prosadili v českém showbyznysu. Příležitost dostali mimo jiné Alexandr Nikitin, který se zúčastnil reality show VyVolení, moderátorka počasí Lucie Váchová nebo vítězka soutěže Česká miss Renata Langmannová.

V kinech budou diváci vybírat hlasováním. Na DVD budou volit z menu. Po roce má vzniknout televizní verze. Televizní společnosti si prý budou moci nastříhat, kolik brutality ve filmu nechat a podle toho zvolit vysílací hodinu.

Diváci si budou moci vybrat mezi českou a anglickou verzí, které se podstatně liší. V Česku jednu z hlavních rolí ztvární Nikitin, zatímco v anglické Američan Benjamin Gettinger.

Film podle režiséra vznikl jako zakázka z USA. "Byly tam dvě podmínky, aby tam byla Praha a hezcí lidé. Dělali jsme to pro Ameriku a je jim jedno, zda tam jsou herci nebo neherci," uvedl.

Film budou moci čeští diváci sledovat od 18. ledna.

 

Právě se děje

Další zprávy