Bruce Willis bude poprvé režírovat. Jako Bergman

25. 9. 2008 20:25
Akční drsňák se pustí do psychologického dívčího filmu
Bruce Willis v "picassovské" umělecké stylizaci
Bruce Willis v "picassovské" umělecké stylizaci | Foto: Bruce-willis.us

Los Angeles - Většina lidí ho má zafixovaného jako ranaře a střelce, který cedí skrz úzké rty suché hlášky. Herec, jenž naučil muže 21. století nestydět se za pleš a účinkoval v téměř osmdesáti filmech a televizních seriálech,  se ve svých třiapadesáti rozhodl režírovat.

Hereckou kariéru sice nehodlá opustit - ostatně je v různém stádiu práce zapojen hned v pěti filmech, které přijdou do kin v nejbližších dvou letech. Ale jeho přestup za kameru v něčem připomíná staršího pistolníka Clinta Eastwooda.

Stejně jako on totiž Willis při vlastním režírování hodlá opustit parketu tvrďáka a projevit se jako citlivý umělec se zájmem o lidské nitro. Zahraniční servery si už nyní z Willise trochu utahují, že se vrací ke svým „bergmanovským kořenům pozorovatele úzkosti".

Bruce Willis - černobílé umění nebo reklama na žiletky?
Bruce Willis - černobílé umění nebo reklama na žiletky? | Foto: Bruce-willis.us
Čtěte také:
John McClane složil popkulturní maturitu
Recenze: Jak moc byli lidé v pravěku dementní?

Nezávislý psychologický snímek Three Stories About Joan (Tři příběhy o Joan) má takovouto synopsi: V sedmnácti Joan přichází o panenství. V jednadvaceti ztrácí svou ctnost. V pětadvaceti přichází o své neřesti. Anebo o rozum? 

Camilla Belle a Daniel Day-Lewis na premiéře filmu Ostrov samoty (2005)
Camilla Belle a Daniel Day-Lewis na premiéře filmu Ostrov samoty (2005) | Foto: archiv

Tři příběhy o Joan proplétají tři fáze boje mladé ženy o znovuzískání víry v lásku, jež byla zničena šílenstvím. Postava Bruce Willise má stát v centru Joanina života. Je egocentrický, paranoidní, něžný, brutální a bláznivě Joan miluje, ale pouze takovou, jakou ji sám chce mít. Je rovněž jejím otcem. V této báchorce se prolíná surreálné s reálným a nadpřirozené s nepřirozeným.

Tolik nepříliš jasné proklamace autorů scénáře: Christophera Alexandera a Sama Applebauma.

Podle lokálního deníku Shreveport Times se bude film natáčet v Louisianě, na místě, kterému se přezdívá Bayouwood, od 3. října do 10. listopadu. Místo i podzimní čas natáčení jsou prý jako stvořené pro thriller s nadpřirozenými prvky.

Do hlavní role Joan si Bruce Willis vybral vycházející hvězdičku Camillu Belleovou, která se dosud nejvíc a nepříliš chvalně proslavila hlavní ženskou rolí v nechtěně legračním blockbusteru 10 000 let př. n. l. o lovcích mamutů a krátce předtím ještě v thrilleru Na lince je vrah, kde většinu stopáže mohli nadržení teenageři sledovat detail její půvabného obličeje, jak si tiskne k uchu mobilní telefon.

Camilla Belle v thrilleru Na lince je vrah (2006)
Camilla Belle v thrilleru Na lince je vrah (2006) | Foto: archiv

Na druhou stranu, Belleová hrála rovněž po boku velmi vybíravého a náročného Daniela Day-Lewise v dramatu Ostrov samoty z roku 2005, kde obstála v náročné úloze jeho dcery, která těžce snáší, že si přivedl novou matku se dvěma syny.

Kromě Camilly Belleové a Bruce Willise, který je rovněž jedním z producentů zajišťujících rozpočet do 25 milionů dolarů, se ve Třech příbězích Joan objeví i Owen Wilson. Ten se z pozice komika stále více přehrává do melancholických hrdinů. Vedlejší roli získal také Kieran Culkin, známý z  menších, umělecky ambicióznějších filmům, jako jsou Pravidla moštárny.

 

Právě se děje

Další zprávy