Asterix na olympijských hrách

ČTK, RiK
31. 10. 2005 13:20
Novým filmovým Asterixem bude Clovis Cornillac. Nebojácného galského bojovníka proti Římanům Asterixe ztělesní ve třetím filmovém zpracování populárního komiksu francouzský herec Clovis Cornillac.
Asterixův tvůrce - A. Uderzo
Asterixův tvůrce - A. Uderzo | Foto: profimedia

Do hlavní role ve filmu Asterix na olympijských hrách byl vybrán poté, co Christian Clavier, který hrál Asterixe v prvních dvou dílech, další účinkování odmítl. Prostoduchého Asterixova druha Obelixe bude znovu hrát Gérard Depardieu. Ve filmu, který se začne natáčet v příštím roce a jehož rozpočet dělá v přepočtu 1,8 miliardy korun, si zahrají i někteří další známí herci. Alain Delon bude hrát Césara, belgický komik Benoît Poelvoorde Bruta a známý svalovec Jean-Claude Van Damme římského atleta Cornedura. Na plátně se objeví i indická kráska Aíšvarja Rájová, ale francouzský tisk zatím neuvádí, v jaké roli. Delon, kterému bude v listopadu sedmdesát, musel v září zrušit divadelní turné kvůli problémům se srdcem. Z nemocnice, kde byl na vyšetření, však vzkázal, že si roli v Asterixovi nenechá ujít.
Clovise Cornillaka, kterému je 38 let, mohli čeští diváci vidět například ve filmech Příliš dlouhé zásnuby nebo Na šikmé ploše. Třetí filmové zpracování Asterixe bude mít také nového režiséra. Po Claudu Zidim a Alainu Chabatovi se této látky ujímá Frédéric Forestier. Asterix je teď hitem francouzských knihkupectví. Jeho 33. díl, který vyšel před dvěma týdny v nákladu tří milionů výtisků, už je víc než z poloviny rozebrán.

 

Právě se děje

Další zprávy