Barrandov staví nové a větší ateliéry

RiK, ČTK
15. 12. 2005 12:00
Praha - Výstavba nového ateliérového komplexu začne už za několik měsíců na pražském Barrandově.
Budova barrandovských studií v noci
Budova barrandovských studií v noci | Foto: Aktuálně.cz

Začátkem týdne o tom rozhodla dozorčí rada společnosti Barrandov Studio, která schválila předložený návrh představenstva.

Výstavba ateliérového komplexu, která přijde na více než sto milionů korun, by měla být zahájena na jaře 2006," řekla dnes mluvčí barrandovského studia Dušana Chreneková.

Nový komplex bude podle ní složen z několika zvukotěsných ateliérů. Do konce příštího roku by měl být postaven minimálně jeden, další vzniknou postupně.

"Další technické parametry a konečný počet ateliérů bude upřesněn na příštím zasedání dozorčí rady společnosti Barrandov Studio v lednu 2006," dodala mluvčí.

Podle předsedy dozorčí rady Tomáš Chreneka je o barrandovské ateliéry velký zájem. "Zvětšení ateliérové plochy nám umožní uspokojit ve větší míře zahraniční produkce. Na výstavbu ateliérů už máme stavební povolení, takže budovat začneme hned po upřesnění projektové dokumentace," vysvětlil Chrenek. Nové prostory umožní vyhovět projektům zahraničním i českým a také tvůrcům reklam. Právě ty prý mají stále více požadavků na velké ateliéry, protože je pro ně práce pak snazší, rychlejší a tím i úspornější.

 

Právě se děje

Další zprávy