Zemřela americká herečka Joan Rivers, bylo jí 81 let

ČTK ČTK
4. 9. 2014 23:51
Herečka se objevovala především v televizních filmech a seriálech.
Joan Rivers
Joan Rivers | Foto: Reuters

New York - Ve věku 81 let dnes zemřela americká komediální herečka, televizní moderátorka, scenáristka a spisovatelka Joan Rivers. Podle agentury Reuters to oznámila její dcera Melissa Rivers. Herečka už před týdnem prodělala zástavu srdce během ambulantního zákroku na hlasivkách.

"S velkým zármutkem oznamuji úmrtí mé matky, Joan Riversové. Odešla pokojně v 13:17 (newyorského času, 19:17 SELČ), obklopená rodinou a blízkými přáteli," oznámila dnes hereččina dcera Melissa Rivers.

Komička minulý týden v New Yorku prodělala zástavu srdce i dechu. Poté byla udržována při životě za pomoci přístrojů v nemocnici Mount Sinai Hospital na Manhattanu.

Rivers byla známá svým jízlivým humorem a v USA se proslavila především účinkováním v řadě televizních talk-show, jako byla v poslední době například Fashion Police (Módní policie). Už od 60. let se objevovala v televizních pořadech The Tonight Show. Měla i několik vlastních reality show, naposledy Joan & Melissa: Joan Knows Best?, ve které účinkovala se svou dcerou. Rovněž moderovala pořad In Bed with Joan vysílaný přes YouTube.

Herecká kariéra Rivers, která měla diplom z anglické literatury, zahrnuje především účinkování v televizních filmech a seriálech. Objevila se také v menších rolích celovečerních filmů, jako například Plavec z roku 1968.

 

Právě se děje

Další zprávy