Zemřel ředitel divadla v Jablonci nad Nisou Pavel Žur. Bylo mu 57 let

ČTK ČTK
27. 6. 2023 13:41
Zemřel ředitel divadla v Jablonci nad Nisou Pavel Žur. Bylo mu 57 let

Ve věku 57 let toto úterý náhle zemřel ředitel Městského divadla v Jablonci nad Nisou, sbormistr Dětského pěveckého sboru Vrabčáci a dlouholetý jablonecký zastupitel Pavel Žur. Informovala o tom mluvčí magistrátu Jana Fričová.

Žur se narodil roku 1966. Od roku 1992 byl sbormistrem Vrabčáků, od roku 1999 stál v čele jabloneckého divadla, kde by příští rok oslavil čtvrt století. "Za jeho dlouholetou a obětavou práci pro město i společnost mu děkujeme," uvedl jablonecký primátor Miloš Vele z ODS.

Od roku 1998 byl Žur členem jabloneckého zastupitelstva, poslední volební období za uskupení Pro Jablonec, v zastupitelstvu by ho měl nahradit Pavel Svoboda z ČSSD. Kromě jiného Žur čtyři roky působil v letech 2008 až 2012 také v krajském zastupitelstvu, před pěti lety kandidoval na Jablonecku i do Senátu. "Je to nečekaná a smutná zpráva. S panem ředitelem jsme se znali a spolupracovali, také pro kulturní život nejen v Jablonci vykonal mnoho dobrého," uvedl hejtman Martin Půta z hnutí Starostové pro Liberecký kraj.

 

Právě se děje

Další zprávy