Vraha Dlouhého střídá lichvář Bolek

Jitka Gráfová
4. 7. 2006 11:30
Praha - Lucie Vondráčková a Michal Dlouhý si už na Hradě svoje užili. Teď přichází na řadu hrabivý Bolek Polívka.
Foto: Agentura Schok

Po Othellovi je na 6. července v rámci Letních shakespearovských slavností naplánována letošní pražská premiéra Kupce benátského.

V představení slovenského režiséra Romana Poláka kromě Bolka Polívky v roli židovského lichváře Shylocka návštěvníci uvidí jeho dceru Annu Polívkovou, Shylockova přítele Tubala ztělesní Jan Přeučil. V inscenaci nastudované loni v Bratislavě se objeví i řada slovenských herců.

Jen v Praze má Kupec benátský naplánováno čtrnáct repríz, v Brně bude k vidění celkem třikrát.

Foto z představení Kupec benátský
Foto z představení Kupec benátský | Foto: Agentura Schok

Podle pořadatelů z Agentury Schok patří tento kus společně s Othellem k nejžádanějším titulům letošního ročníku - v tuto chvíli je už představení zcela vyprodáno.

"Poslední lístky lze získat ještě těsně před představením v pokladně Nejvyššího purkrabství. Uvolněné lístky půjdou z rezervací, které si diváci včas nevyzvednou, " uvedl výkonný ředitel festivalu Václav Beránek.

Mnohem jednodušší je podle Beránka sehnat vstupenky na další programový titul: Večer tříkrálový s Jiřím Langmajerem (alternuje Miroslav Táborský), Lindou Rybovou, Jitkou Schneiderovou, Hanou Igondou Ševčíkovou a dalšími známými herci.

Foto z představení Kupec benátský
Foto z představení Kupec benátský | Foto: Agentura Schok

Večer tříkrálový se v Nejvyšším purkrabství hraje od 24. července do 13. srpna. Vstupenky jsou k mání i na Othella, který se do pražské části slavností vrátí 15. srpna.

Počasí festivalu pod širým nebem zatím přeje. "Navzdory předpovědím o přívalových deštích jsme zatím ani jednou představení nerušili," konstatuje Beránek.

Kromě slavností stále probíhá v areálu Pražského hradu třetí ročník výstavy Maximální fotografie.Letos představuje cyklus New York - Pompeje fotografa Jana Lukase. Výstava v jižních zahradách Pražského hradu je otevřena do 10. září, vstup je zdarma.

 

Právě se děje

Další zprávy