Trpím posttraumatickou stresovou poruchou po znásilnění, přiznala Lady Gaga

mad
7. 12. 2016 9:30
Zpěvačka Lady Gaga řekla, že trpí posttraumatickou stresovou poruchou. Se syndromem se potýká denně a velkou podporou pro ni byla rodina, přátelé a lékaři. Třicetiletá hudebnice byla v devatenácti letech znásilněna, jak se již dříve svěřila médiím.
Lady Gaga
Lady Gaga | Foto: Reuters

Lady Gaga v americkém televizním pořadu Today přiznala, že trpí posttraumatickou stresovou poruchou, píše server BBC.

V ranní show na stanici NBC byly odvysílány záběry zpěvačky, která v listopadu navštívila newyorské centrum pro LGBT bezdomovce. Přítomné skupině řekla: "Trpím psychickou poruchou, mám PTSP. Nikomu jsem to nikdy neřekla."

Gaga se také svěřila, že jí pomáhá porozumění druhých: "Laskavost, kterou mi ukázali doktoři, rodina a přátelé mi opravdu zachránila život," vysvětlila překvapeným teenagerům.

"Pomáhá mi meditace," svěřila se zpěvačka. Dodala, že s posttraumatickou stresovou poruchou bojuje každý den. Centrum navštívila v rámci kampaně "Share Kindness" (v překladu "šiřte laskavost").

Pořadu Today řekla, že mnoho mladých lidí, které v centru potkala, nejsou jen bezdomovci, ale lidé, kteří zažili traumata: "Mé vlastní trauma mi pomohlo porozumět traumatům ostatních."

Zpěvačka narážela na znásilnění, jehož obětí se stala v 19 letech. O události promluvila poprvé v roce 2014, připomíná server deníku The Guardian.

 

Právě se děje

Další zprávy