Komerční článek - Toto je reklamní sdělení. Aktuálně.cz není jeho autorem a neovlivňuje jeho obsah

Samsung a LG představili v neděli své nové top modely

komerční článek
19. 2. 2016 10:37
V pondělí začíná v Barceloně největší mobilní veletrh Mobile World Congress. Již v jeho předvečer ale výrobci začnou představovat své novinky. Těšit se můžete zejména na nové vlajkové lodi z Jižní Koreje, Samsung Galaxy S7 a LG G5.
Foto: komerční článek

Představovat telefony ještě před zahájením mobilního kongresu se stalo v posledních letech nepsaným zvykem. Všichni novináři a zástupci operátorů se už v Barceloně stejně vyskytují, takže díky odbytí všech tiskových konferencí v průběhu neděle mohou celý zbytek týdne věnovat tomu, aby si novinky osobně prohlédli, vyzkoušeli a otestovali přímo na stáncích výrobců.

Nepsaným zvykem také je, že většina informací o nových telefonech pronikne na veřejnost dávno před tím, než je ředitelé velkých značek slavnostně odhalí. To je přesně případ dvou, respektive tří, nových vlajkových lodí, se kterými nás v Barceloně seznámí zástupci jihokorejských značek Samsung a LG.

Samsung Galaxy S7 a S7 edge

Řada S se dostala do širšího povědomí v roce 2012, kdy Samsung uvedl model Galaxy SIII. Vždy se jedná o nejlépe vybavený, designově nejdokonalejší a nutno přiznat, že také zdaleka nejdražší model v celé nabídce Samsungu, od nějž se pak odvozuje celá řada variant. Právě do této rodiny již brzy přibude nejnovější příslušník řady S, Samsung Galaxy S7 následovaný o něco větší variantou Galaxy S7 edge.

Samsung Galaxy S7 bude vybaven 5,1“ dotykovým displejem s tvrzeným krycím sklíčkem odolným proti škrábancům i nárazům. Skleněný bude i zadní kryt telefonu, který se navíc oproti předchozím modelům srovná – objektiv fotoaparátu už nebude vystouplý. Těšit se můžete na oblíbený operační systém Android, a to v nejnovější verzi 6.0 Marshmallow.

Skvělé fotky vytvoří 20Mpx fotoaparát s autofokusem, dvojitým diodovým bleskem a schopností natáčet plynulé 2 160p video. Přední fotoaparát určený pro videohovory a selfie snímky dostane do vínku rozlišení 8 Mpx, což je stejně jako má většina dnešních mobilů střední třídy na hlavním (tedy zadním) fotoaparátu.

Výrobce nezapomněl ani na moderní funkce, které dělají z telefonu smartphone. Pomocí Samsungu Galaxy S7 zaplatíte, protože podporuje NFC. Před neoprávněným použitím ho ochráníte díky čtečce otisků prstů a skeneru oční duhovky. Telefon pohlídá váš zdravotní stav pomocí měřičů tepu a okysličení krve. Další info o Galaxy S7 si můžete přečíst v článku na ihned.cz.

Kromě právě popsaného Samsungu Galaxy S7 by se měla objevit i varianta Galaxy S7 edge, která se bude lišit především větším 5,5“ displejem. Podle některých informací by oba Samsungy měly být voděodolné a prachotěsné. Na přání uživatelů by snad měla přibýt i podpora paměťových karet, i když i bez nich by vám mohly tři varianty lišící se kapacitou paměti (32, 64 a 128 GB) dostačovat. Za zmínku stojí i vysokokapacitní baterie, která by vás s oběma přístroji měla dohnat k zoufalému hledání nabíječky až po dvou dnech intenzivního provozu, přičemž nabití by mělo být hotové během výrazně kratší doby, než jsme byli doposud zvyklí.

Srovname Samsung Galaxy
Srovname Samsung Galaxy | Video: komerční obsah

 

LG G5

Ani LG se za svůj budoucí top model nemusí stydět. LG G5, které bude představeno taktéž v neděli v Barceloně, je podle předběžných testů výkonu se svým jihokorejským kolegou více než srovnatelné. K tomu nabídne jednu dosud nevídanou funkci.

LG G5 je vybaveno operačním systémem Android 6.0 Marshmallow, jehož prostředí se bude zobrazovat na 5,6“ displeji s ochranným sklíčkem Gorilla Glass. Díky nové funkci bude na displeji neustále zobrazený aktuální čas a některé další informace, jak už jsme viděli například u telefonů Lumia. K tomu ale bude LG dodávat ještě aktivní kryt, který umí zobrazovat další důležité údaje, a navíc lze jeho prostřednictvím částečně telefon i ovládat.

Hlavní fotoaparát se pochlubí s 20Mpx snímky, o jejichž kvalitu se svorně postarají autofokus, optický stabilizátor obrazu a diodový blesk. Čelní kamera pak zvládá fotit v rozlišení 8 Mpx. I v tomto případě můžete využívat čtečku otisku prstů a skener oční duhovky, oproti Samsungu ale chybí funkce kontrolující zdravotní stav.

LG G5 bude vybaveno jednak velkou interní pamětí s kapacitou 64 GB, jednak také slotem pro paměťové karty. To ale není jediný slot, který by vás měl zajímat. Uniklé informace hovoří o jakémsi „magic slotu“, jehož prostřednictvím budete moci LG G5 rozšířit třeba o 360° kameru nebo plnohodnotnou klávesnici. Na jeho konkrétní podobu a praktickou využitelnost si ale budeme muset ještě chvíli počkat. Více se o tomhle krasavci dočtete na ihned v podrobném článku.

Foto: komerční článek

Jeden za osmnáct, druhý skoro za dvacet

Na první pohled jsou oba telefony hodně podobné. Oba mají Android, oba mají špičkový procesor a velkou paměť, oba mají přibližně stejně kvalitní fotoaparát. Vypadá to, že LG je trochu kreativnější v designu, Samsung se spíše drží osvědčených prvků. Dosud uniklé amatérské fotografie se ale samozřejmě mohou od finální podoby výrazně lišit. O úspěchu konkrétního modelu tedy bude rozhodovat několik vlastností, mezi jinými také jejich cena a rychlost, s jakou je výrobci stihnou uvést na náš trh.

Zmíněné novinky byly 21.2. představeny na Mobile World Congress. Ještě tedy nejsou v prodeji. Pokud chcete Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S7 Edge, nebo LG G5 mít ještě za tepla a jako jedni z prvních, zavítejte na web Srovname.cz. Stačí vyplnit e-mail a dají vám vědět, jakmile budou telefony k mání.

 

Právě se děje

Další zprávy