Rozchod Jennifer Anistonové svědčí

BBC, Hej
6. 6. 2006 11:00
Londýn - Herečce s novým partnerem po boku podlehli v zámoří i modří X-meni. Čeští diváci si však na romantickou komedii Rozchod počkají až do podzimu.

Anistonová, známá především jako Rachel z Přátel, se se svým současným přítelem Vincem Vaughnem seznámila právě při natáčení snímku Rozchod. V téhle souvislosti paradoxní název filmu také často přetřásají média, za jejichž dozoru opouštěl Brad Pitt Anistonovou kvůli Angelině Jolieové.

Rozchod
Rozchod | Foto: Bontonfilm

Tahle pikanterie podle všeho stojí i za tím, že snímek v americkém žebříčku tržeb sesadil z prvního místa sci-fi X-men: Poslední vzpoura, když za první víkend vydělal 38 milionu dolarů. Výsledek je to poměrně překvapivý: samo studio předpokládalo, že Rozchod vydělá za první víkend o celých 10 milionů dolarů méně.

Vaughn se podílel i na scénáři snímku, ve kterém si s Anistonovou vystřihli pár, jenž se po banální hádce rozchází. To jim ale značně komplikuje společně zařízený byt, ze kterého se ani jeden z nich nechce vystěhovat.

Infobox
Autor fotografie: Falcon

Češi si však na radu, jak to při rozchodu udělat, ještě počkají. Uvedení do zdejších kin bylo odloženo. "Nevěděli jsme, kdy ten film uvést, aby na něj diváci do kin přišli," přiznává Kristina Maixnerová z distribuční společnosti Bontonfilm.

Podle Maixnerové nejsou Anistonová a Vaughn v Česku tak oblíbení a populární jako v Americe, což by cestu filmu za diváky ztížilo. Nakonec by měl Rozchod dorazit do Česka na přelomu srpna a září.

X-Men: Poslední vzdor - hodná mutantská partička vyráží do boje
X-Men: Poslední vzdor - hodná mutantská partička vyráží do boje | Foto: Bontonfilm

V americkém žebříčku tržeb měli nyní druzí X-meni premiéru před týdnem, kdy za první víkend získali 103 milionů dolarů. Tolik za první víkend v tomto roce ještě nikdo nevydělal.

Na třetím místě amerického žebříčku je animovaný film Za plotem, čtvrtá se pořád drží Šifra mistra Leonarda.

V Česku Šifra pořád vládne - před Účastníky zájezdu a Dobou ledovou 2. Animovaný film už nyní aspiruje na jeden z nejúspěšnějších snímků roku a Účastníci zájezdu mu šlapou na paty - oba filmy nasbíraly v českých kinech přes 400 tisíc diváků.

Šifra mistra Leonarda
Šifra mistra Leonarda | Foto: Falcon

Zatím však nejúspěšnějším titulem roku stále zůstávají Rafťáci, které už vidělo 573 tisíc diváků. Půlmilionovou hranici už překročila i rodinná komedie Jak se krotí krokodýli.

 

Právě se děje

Další zprávy