Robin Williams zase propadl alkoholu

BBC, wenn
10. 8. 2006 14:30
Londýn - Herec Robin Williams dvacet let abstinoval. Pak začal znovu pít, ale už se léčí.
Foto: Reuters

Pětapadesátiletá hollywoodská hvězda se prý k alkoholu vrátila už před dvěma lety při přípravě filmu The Big White a podle médií už už několik týdnů pobývá na klinice Hazelden Springbrook v Oregonu.

"Rozhodl se vzít to do ruky kvůli sobě i své rodině," řekla Williamsova mluvčí Mara Buxbaumová s tím, že už se "těší, jak na podzim vrátí do práce, aby podpořil premiérové projekty". Teď však podle ní žádá fanoušky i veřejnost, aby respektovali jeho soukromí.

Williams se proslavil alkoholovými i drogovými excesy na počátku kariéry, ani tehdy se s problémy netajil a parodoval je ve svých skečích. Poté se však proslavil v sitcomu Mork & Mindy a vyměnil závislost za post respektovaného i komerčně úspěšného komika i charakterního herce. Na Oscara byl nominován už za snímek Dobré ráno, Vietname, sošku mu pak vynesla vedlejší role ve filmu Dobrý Will Hunting.

Do zámořských kin právě vstoupil film The Night Listener, v němž Williams hraje rozhlasového moderátora a do konce roku se objeví ještě ve teřch filmech.

V říjnu přijde Man Of The Year pro změnu o moderátorovi televizní talk show, který se uchází o prezidentský post.
Namluvil také hals tučňáka v krsleném filmu Happy Feet a konečně spolu s Benem Stillerem se v prosinci objeví v komedii Night At The Museum.

Williamsovo přiznání následuje po eskapádě hollywoodského kolegy Mela Gibsona. Ten nastoupil na léčení poté, co byl zatčen zařízení v opilosti; přitom ještě častoval policisty antisemitskými výroky.

 

Právě se děje

Další zprávy