Pete Doherty zrušil koncert v Praze, pořadatelé film promítnou bez něj

7. 4. 2024 19:57
Pete Doherty zrušil koncert v Praze, pořadatelé film promítnou bez něj

Anglický zpěvák Pete Doherty i režisérka Katia de Vidas zrušili nedělní vystoupení na festivalu Dny evropského filmu. V den akce o tom informovali pořadatelé.

Hudebník proslulý účinkováním v kapele The Libertines i excesy spojenými se závislostí na drogách měl v pražském Paláci Akropolis osobně uvést dokumentární film nazvaný Peter Doherty: Cizinec ve vlastní kůži a po projekci naživo zahrát. Snímek natočila jeho partnerka Katia de Vidas.

"Je mi hrozně líto, že tu nejsme s vámi, tohle jsme nechtěli," řekla filmařka ve vzkazu, který pořadatelé zveřejnili na Facebooku. Vysvětlila, že před pěti dny dostala chřipku, načež před dvěma dny onemocněl i Doherty a nejnověji začala churavět i jejich dcera. "V téhle situaci už bych nezvládla sednout do letadla. Moc mě to mrzí," dodává umělkyně.

Projekce se v neděli večer koná, vstupné za samotný koncert bude divákům vráceno přímo ze sítě GoOut, uvedli organizátoři.

The Libertines v pátek vydali novou studiovou desku nazvanou All Quiet on the Eastern Esplanade, kterou momentálně propagují na turné. Za účasti Dohertyho koncertovali tento čtvrtek v Coventry, v pátek v Birminghamu a naposledy tuto sobotu v Manchesteru. V úterý je čeká další vystoupení v londýnském obvodu Kingston.

 

Právě se děje

Další zprávy