Foto: Hrála jeptišky, prostitutky i sveřepé matky. Penélope Cruz slaví padesátiny

Penélope Cruz ve filmu Volver z roku 2006.
Almodóvar ji označuje za svou celoživotní múzu. A ona zase deníku New York Times popsala, jak si už jako dospívající dívka v Madridu na kazetách Betamax neustále pouštěla jeho filmy a snila o tom, že jí o 25 let starší režisér jednou nabídne roli.
Když se tak konečně stalo, Penélope Cruz měla podle svých slov pocit, že se znají celý život. "Náš vztah je těžké popsat tak, aby to neznělo divně. Známe se strašně dobře, jsme na sebe opravdu hluboce naladění, odhadneme, co si ten druhý myslí," řekla předloni pro New York Times. Na snímku je opět z Volveru.
V prosinci 2021 přebírala Penélope Cruz čestnou cenu v newyorském Muzeu moderního umění. Součástí ceremoniálu bylo i předtočené video, kde jí poblahopřál právě Almodóvar. "Řekla jsi mi, že až zestárnu, budeš se o mě starat. Tak starý ještě nejsem, ale spoléhám na to, že dodržíš slovo a že se na stará kolena staneš mou matkou," řekl jí na videu. Almodóvarovi je nyní 74 let. Na fotografii jsou z únorového předávání španělských cen Goya.
Herečka vzkaz pobaveně komentovala. "Umíte si představit, jaké je vidět tohle video pár vteřin předtím, než máte promluvit k sálu plnému lidí? Ale to je celý Pedro. Něco takhle osobního vám neřekne z očí do očí. Řekne to na videu, které spolu s vámi vidí tisíce lidí," poznamenala. Na snímku jsou Penélope Cruz a Pedro Almodóvar při natáčení filmu Rozervaná objetí z roku 2009.
Foto: Hollywood Classic Entertainment
Kultura ČTK Kultura, ČTK
28. 4. 2024 6:38
Oscara získala za film od Woodyho Allena, proslula ale spoluprací s režisérem Pedrem Almodóvarem. Jeho snímky si už jako teenagerka pouštěla na kazetách a snila o tom, že v nich bude účinkovat. Španělská herečka Penélope Cruz tuto neděli slaví padesátiny. "Až zestárnu, doufám, že se o mě budeš starat, jako bys byla moje matka," vzkázal jí nedávno Almodóvar. Připomínáme její nejvýznamnější role.
 

Právě se děje

Další zprávy