Michal Prokop slaví 50 let na scéně festivalem Krásný ztráty Live. Zahraje si s ním řada hostů

Hana Slívová Hana Slívová
Aktualizováno 12. 7. 2017 22:35
Zpěvák, kytarista a textař Michal Prokop, jemuž bude letos v srpnu sedmdesát, slaví se svou kapelou Framus Five padesát let na hudební scéně. U příležitosti výročí uspořádal festival Krásný ztráty Live, který proběhne 14.-15. 7. v amfiteátru na Konopišti. Mezi hosty se objeví Mňága a Žďorp, Michal Pavlíček s Monikou Načevou nebo Michal Ambrož s Hudbou Praha.
Michal Prokop slaví 50 let na scéně.
Michal Prokop slaví 50 let na scéně. | Foto: Archiv Michala Prokopa

Na festivalu Krásný ztráty Live (14.-15. 7.) oslaví koncertem své skupiny Framus Five hudebník a moderátor pořadu Krásný ztráty Michal Prokop padesát let na hudební scéně. Právě s ním za mikrofonem dostala kapela v roce 1967 podobu, kterou známe. Popřát Prokopovi přijede řada gratulantů-kamarádů.  

V pátek 14. července vystoupí Michal Pavlíček s Monikou Načevou a skupina Mňága a Žďorp. Několik programových bloků bude patřit také kapelám, v jejichž sestavách figurují členové Framusu Five - tedy Kukulínu Jana Hrubého nebo Yo Yo Bandu.

V sobotu 15. července vystoupí mladá kapela Gingerhead, kterou vede syn Prokopova generačního souputníka Vladimíra Mišíka Maťo, a Sunflower Caravan v čele s hráčem na klávesy Andym Čermákem.

Pak konopišťský amfiteátr obsadí kapely hudebníků, jejichž počátky jsou spojeny s osmdesátými léty, tedy Blanka Šrůmová s Janem Saharou Hedlem, Kamil Střihavka s kapelou Leaders!, Precedens, Michal Ambrož & Hudba Praha a Visací zámek.

Zahrají i obnovení minus123minut a hostitel festivalu Michal Prokop, který se tentokrát představí v triu s Lubošem Andrštem a Janem Hrubým. S tímto triem dnes vystupuje nejčastěji. 

"Rád bych zkusil, pokud to půjde, střihnout si s některými hosty něco společně. Ať už půjde o jejich písně, nebo možná i třeba něco mého v poněkud nečekaném podání," říká Michal Prokop. 

Jednodenní i dvoudenní vstupenky budou k dispozici na místě. Přespat se dá ve stanovém městečku, auto lze nechat na parkovišti. 

 

Právě se děje

Další zprávy