Pojď, vypadneme odsud. První trailer představuje očekávaný film Joker 2

Kultura Kultura
10. 4. 2024 8:21
Svět teď ze všeho nejvíc potřebuje lásku, vzkazují ironicky komiksoví antagonisté Joker a Harley Quinn v prvním traileru z filmu Joker: Folie à Deux. V noci na středu ho zveřejnilo studio Warner Bros. Více než dvouminutové video představuje jeden z nejočekávanějších snímků roku. Hlavní role ztvárnili Joaquin Phoenix a zpěvačka Lady Gaga.
Film Joker: Folie à Deux česká kina uvedou 3. října. | Video: Vertical Entertainment

Jak popisuje server Variety.com, ukázka začíná v Arkhamově ústavu pro duševně narušené zločince, kde Arthur Fleck alias Joker skončil v závěru prvního dílu z roku 2019. Právě tady se Batmanův úhlavní nepřítel seznamuje s další místní svěřenkyní, Harley Quinn. "Pojď, vypadneme odsud," navrhuje mu jeho nová kamarádka.

"Jsem nula. Nenaložila jsem se svým životem tak jako ty," vyznává se mu obdivně Harley Quinn. Následně si přiloží prsty ke spánku, jako by v ruce držela pistoli, a prstem imituje stisknutí spouště.

První díl režiséra Todda Phillipse z roku 2019 ukázal, jak se zkrachovalý komediant Fleck v důsledku špatných rozhodnutí začíná propadat do hlubin šílenství a měnit ve zločince Jokera, který rozvíří vlnu násilí. "Povím vám, co se změnilo. Už nejsem sám," oznamuje teď v traileru.

Když režisér novinku představil na lasvegaském setkání fanoušků filmu a popkultury CinemaCon, obdržel dotaz na žánrové zařazení snímku Joker: Folie à Deux. Studio jej vícekrát označilo za muzikál. Podle Phillipse je to lehce zavádějící, přestože film skutečně obsahuje spoustu písní a tanečních scén. "Hudba je v něm zásadní, nicméně nevzdaluje se nijak zásadně od jedničky a takhle jsme o něm nikdy nemluvili," uvedl podle časopisu The Hollywood Reporter.

První díl Jokera z roku 2019 celosvětově utržil přes miliardu dolarů a získal 11 nominací na Oscara, z nichž dvě proměnil. Uspěli Joaquin Phoenix za ztvárnění jednoho z nejkontroverznějších padouchů v komiksovém světě DC a skladatelka Hildur Guðnadóttir, jež obdržela ocenění za nejlepší soundtrack. Je to "pravděpodobně nejoriginálnější komiksový film všech dob", konstatoval kritik Kamil Fila.

Folie à deux z podtitulu pokračování je označení pro indukovanou duševní poruchu, sdílené přeludy, klamy či bludy, doslova šílenství ve dvou.

Druhý díl Jokera česká kina uvedou 3. října. Zatímco ten první měl rozpočet okolo 60 milionů dolarů, do pokračování studio investovalo přes 200 milionů dolarů, v přepočtu více než 4,6 miliardy korun, uzavírá web Variety.com.

 

Právě se děje

Další zprávy