Iva Bittová, Lenka Dusilová a Monika Načeva chystají koncerty, na kterých zahrají spolu

Aktualizováno 20. 9. 2017 19:17
V prosinci se během tří koncertů představí v projektu Spolu zpěvačky Iva Bittová, Lenka Dusilová a Monika Načeva. Ačkoliv má každá jiné hudební kořeny, nyní hodlají najít společný jazyk.
Lenka Dusilová, Iva Bittová a Monika Načeva jsou spolu.
Lenka Dusilová, Iva Bittová a Monika Načeva jsou spolu. | Foto: Applause Booking

Zpěvačky a skladatelky Iva Bittová, Lenka Dusilová a Monika Načeva se během tří letošních koncertů představí v rámci projektu Spolu na jednom pódiu. Na koncertech zazní jak skladby přímo přearanžované pro tento projekt, tak známé písně všech tří protagonistek.

"Přemýšlely jsme, že do projektu ještě přizveme jiné hudebníky, ale na první zkoušce to zajiskřilo tak, že jsme se rozhodly, že si alespoň prozatím vystačíme samy," říká Načeva.

Projekt Spolu je ve fázi zrodu, proto podle zpěvaček nelze definovat jeho přesnou koncertní podobu.  

"Máme představu plynoucí řeky, do které vstoupí tu jedna, tu dvě, tu tři divy a poplují spolu nebo každá za sebe," shodují se Tomáš a Soňa Paletovi a Romek Hanzlík, kteří za akcí stojí dramaturgicky i produkčně.

Spolupráce přivedla dohromady hudebnice s rozdílným přístupem k tvorbě.

Houslistka a vokalistka Iva Bittová patří mezi nejžádanější hudebníky alternativní scény, o Lence Dusilové se mluví jako o jedné z nejlepších tuzemských zpěvaček a Monika Načeva kráčí vlastní cestou fúzí žánrů od šansonu po elektroniku. Ačkoliv má každá jiné hudební kořeny, v projektu Spolu hodlají najít společný jazyk.

"Na začátku jsem měla před Monikou i Ivou respekt. Iva je proslulá improvizováním, kdežto já potřebuji mít všechno tak nějak srovnané dopředu. Ale ukazuje se, že nacházíme společnou řeč," dodává Lenka Dusilová.

Termíny koncertů Spolu

  • 16. 12. 2017 - Praha, Palác Akropolis (19:30)
  • 17. 12. 2017 - Brno, Radost (19:30)
  • 18. 12. 2017 - Ostrava, evangelický Kristův kostel (19:30)

 

 

Právě se děje

Další zprávy