Za Beautiful Girls se na Sázavafestu může platit kartou

Red Kul
17. 7. 2008 12:30
Festival se koná podruhé v posázavském Kácově
Sean Kingston
Sean Kingston | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Trampy a Honzu Nedvěda už po osmé u břehů opěvované Sázavy vystřídají festivaloví pařiči s mastňáckým vybavením a místo sherifa bude osadu hlídat ochranka.

První ročník Sázavafestu se konal v Týnci; další přímo na ostrově v městečku Sázava, festival už ale přerostl jeho břehy. Přehlídka druhý rok sídlí v areálu Malá Strana u Kácova a letos startuje bezplatným warm-upem ve středu 30. července. Pokračuje ve čtvrtek, pátek a sobotu na několika scénách a nově v obřím tanečním stanu.

Sázavafest má letos za headlinera českou premiéru zpěváka Seana Kingstona; každý jistě zná neodehnatelný hit Beautiful Girls. K dalším plakátovým jménům patří i sólo Sister Bliss z Faithless, švýcarští experimentátoři The Young Gods, The Skatalites nebo Trans-Global Underground. Vzpomínat se bude s letitým německým elektropopovým triem Camouflage.

Vstupenky jsou k dostání v síti Ticketpro za 990 korun, v den festivalu na místě budou lístky za 1 100 Kč.

Jejich majitelé uvidí mimo jiné i projekt členů kapely Wohnout Rádio Děda. V sobotu se k duu Egon přidají Jakub Kohák nebo Márdi a Mejňák z Vypsané fiXy. Dostaví se i finalista X Faktoru Ondřej Ruml.

The Young Gods
The Young Gods | Foto: Aktuálně.cz

V prvních kolech X Faktoru naopak skončil další účinkují Ruda z Ostravy, který se posléze na YouTube proslavil svou verzí oscarového hitu Falling Slowly. Pro návštěvníka to bude malá náhrada a pro Markétu Irglovou a Glena Hansarda možná malá pomsta; prý odmítli hrát, i když mají volno.

Pořadatelé slibují, že budou dbát na pořádek a hygienu návštěvníků včetně dostatečného množství sprch. Stanové městečko je letos zdarma, mezi stany bude procházet bezpečnostní hlídka, chybět nemá ani festivalový psí útulek.

Kromě tradičního nápoje festivalů tu bude i vinné centrum, klasickou festivalovou stravu doplní cizí kuchyně včetně mexické.  Mimohudební vyžití nabízí internetová kavárna nebo horolezecká stěna.

Pro dvojice nemá chybět romantický přívoz, který bude brázdit Sázavu kyvadlově z areálu do Kácova.  Poté se mohou nechat zdarma potetovat technikou Airbrush tattoo Houser a následně se zúčastnit soutěže "O tetování na nejintimnějším místě na těle".

Letošní Sázavafest má být prvním open air festivalem, kde nejsou návštěvníci odkázáni jen na cash. Na místě budou minimálně tři platební terminály na karty.

Poprvé jsou na programu i divadelní a taneční vystoupení, svá literární díla tu představí sázavský Michal Viewegh, Natálie Kocábová a Martin Reiner.

 

Právě se děje

Další zprávy