Uherský Brod zrušil vyprodaný koncert Jaromíra Nohavici

ČTK ČTK
16. 3. 2022 14:13
Uherský Brod zrušil vyprodaný koncert Jaromíra Nohavici

Na doporučení radních Dům kultury v Uherském Brodě zrušil vyprodaný koncert Jaromíra Nohavici, který se měl uskutečnit příští úterý 22. března. Radní to zdůvodnili tím, že se zpěvák dostatečně nedistancoval od ruského prezidenta Vladimira Putina. Toho sice Nohavica za válku na Ukrajině zkritizoval, medaili od něj si však ponechal. "Šlo o doporučení ze strany rady města o zrušení koncertu. Konečné rozhodnutí bylo na panu řediteli, nicméně postoj rady města je takový," potvrzuje starosta Ferdinand Kubáník z KDU-ČSL.

Podle ředitele kulturního domu Radka Srnce byl koncert vyprodaný. "Bylo obsazených 542 míst. Tomu, kdo vstupenky zaplatil kartou, nebo je kupoval on-line, peníze vrátíme na jeho účet. Ti, kteří si lístky koupili hotově u nás v Galerii Panský dům, kde máme pokladnu, dostanou oproti vstupence zase hotovost zpátky," avizuje Srnec.

Nohavicovi kvůli jeho někdejší podpoře ruského prezidenta Vladimira Putina nedávno zrušili celé turné Poláci. Přidala se také olomoucká Univerzita Palackého, která oznámila, že písničkáři nepronajme svou sportovní halu. Příští týden naopak zpěvák zahraje v Hodoníně, Frenštátu pod Radhoštěm, Frýdlantu nad Ostravicí a také v Ostravě.

 

Právě se děje

Další zprávy